'Spartaan Sven Mijnans ligt goed in de markt: AZ, PSV, Twente én Feyenoord geïnteresseerd'
i

Getty Images

'Spartaan Sven Mijnans ligt goed in de markt: AZ, PSV, Twente én Feyenoord geïnteresseerd'

Rick Kraaijeveld • 18:26, 29-01-2023 / Laatste Update: 03:34, 08-01-2024

Sven Mijnans kan rekenen op veel interesse van de Nederlandse top. Feyenoord, AZ, PSV en FC Twente hebben interesse in de speler, volgens Rijnmond. Zaterdagavond na de wedstrijd tegen NEC zei trainer Maurice Steijn dat er nog geen bod was gekomen. Rijnmond zei toen dat Feyenoord in de komende dagen wel een bod gaat neerleggen.

Daar komen nu dus nog meer clubs bij. Steijn zei in het interview al dat er meerdere clubs zich gemeld hadden bij Sparta. "Dat is nu afwachten, tot op heden is er geen witte rook", zei hij tegen Rijnmond. Dennis Kranenburg weet zondag dus de namen van die clubs te vertellen. Het jeugdige talent van Sparta heeft nog een contract bij Sparta tot de zomer van 2024.

Tekst gaat verder onder de Tweet

Toekomst

Steijn was niet heel duidelijk over de toekomst van het jeugdexponent. "Het kan ook zomaar zo zijn dat hij komend halfjaar nog hier speelt. Al weet ik ook dat we bij Sparta intern hebben afgesproken dat we één of twee spelers per jaar moeten verkopen", zei de trainer. Het vertrek van de basisspeler zou volgens hem een compliment naar iedereen binnen Sparta zijn. "Het is een mooi signaal dat een eigen jeugdproduct naar een van de topclubs in Nederland kan gaan."

Mijnans bij Sparta

Mijnans kwam in 2018 over van amateurclub Spijkenisse. Eerder in zijn jeugd voetbalde hij even bij de jeugd van ADO maar werd daar niet goed genoeg geacht. Bij Sparta speelde hij eerst 2 jaar in Jong Sparta en maakte in 2020 de overstap naar het eerste. De 22-jarige middenvelder speelde gelijk veel wedstrijden en groeide dit jaar uit tot belangrijke speler op het middenveld van Sparta. Hij maakte tot nu toe 8 doelpunten en 12 assists voor Sparta.

In de zomer van 2022 werden zijn goede prestaties beloond met een oproep voor Jong Oranje, daar heeft hij tot nu toe 2 interlands mogen spelen.