🎥  | Transfer naar Ajax steeds dichterbij: keeper Rulli neemt afscheid van ploeggenoten

Martijn Baars • 12:18, 05-01-2023 / Laatste Update: 20:30, 07-01-2024

De transfer van doelman Geronimo Rulli van Villarreal naar Ajax komt steeds dichterbij. Eerder werd er al een akkoord bereikt tussen de clubs voor een transfersom van rond de 15 miljoen euro. Donderdagochtend nam de Argentijnse keeper afscheid van zijn ploeggenoten en trainers, zo zie je op bovenstaande video.

Rulli is al 30 jaar oud, maar wordt meteen gezien als eerste keeper. Remco Pasveer was dat de eerste seizoenshelft bij Ajax, maar vertoonde de laatste wedstrijden toch ook wel wat fouten. Naast Pasveer hebben de Amsterdammers alleen nog Maarten Stekelenburg en Jay Gorter. Rulli speelt sinds de zomer van 2020 voor Villarreal, daarvoor speelde hij onder andere voor Real Sociedad. De Argentijn kwam tot 197 duels in La Liga, waarin hij in 63 wedstrijden de nul hield.

Wereldkampioen

Rulli zat in de selectie van Argentinië op het afgelopen WK. Hij was achter Emiliano Martinez de tweede doelman en keepte dus geen minuut op het WK in Qatar. Zijn laatste interland dateert van 24 september 2022, toen hij tijdens het vriendschappelijke duel met Honduras (3-0 winst) 90 minuten op doel stond.