Transfernieuws buiten de transferperiode! Ross Barkley transfervrij naar OGC Nice
i

Getty Images

Transfernieuws buiten de transferperiode! Ross Barkley transfervrij naar OGC Nice

Rick Kraaijeveld • 22:59, 04-09-2022 / Laatste Update: 22:55, 08-01-2024

Ross Barkley zat niet lang zonder club. De Engelsman heeft een paar dagen geleden zijn contract bij Chelsea laten ontbinden omdat hij daar geen toekomst meer had. Daar profiteert OGC Nice nu van: zij nemen hem nu transfervrij over. Hij wordt deze zondagavond gepresenteerd aan de fans in de rust van de wedstrijd tegen AS Monaco.

Ross Barkley kende een ongelukkige tijd bij Chelsea de afgelopen 2 jaar: hij speelde weinig en werd zelfs nog een jaar verhuurd. In 2017 werd hij naar de club gehaald maar stond niet echt vaak in de basis. In het 1e seizoen speelde hij zelfs maar 2 keer in de Premier League. In 2020 werd de Engelsman verhuurd aan Aston Villa, waar hij wel veel speelde.

Op naar Frankrijk

De man die bij Everton zo ontzettend belangrijk is geweest wilde weg bij Chelsea omdat hij daar niet meer kon rekenen op speeltijd. In overleg met de club hebben ze toen het contract verscheurd en dus was hij een 'vrij man'. De inmiddels 28-jarige voetballer hoopt bij OGC Nice zijn draai weer te vinden. Met het oog op het WK hoopt hij in ieder geval wat meer speeltijd te vinden.