Transferrondje Eredivisie: FC Groningen verhuurt Lundqvist, NEC haalt oude bekende
i

Pro Shots

Transferrondje Eredivisie: FC Groningen verhuurt Lundqvist, NEC haalt oude bekende

Martijn Baars • 15:39, 26-08-2021 / Laatste Update: 17:14, 07-01-2024

In al het Vuelta-, Eredivisie-, Europees voetbal-, paralympisch-geweld, vergeten we soms ook de transfers. Daarom hieronder een rondje transfers in de Eredivisie.

Vurnon Anita vervolgt zijn loopbaan toch bij RKC, waar hij ook afgelopen seizoen onder contract stond. De 32-jarige middenvelder zat enige tijd zonder club, maar trainde al wel enkele weken mee in Waalwijk.

"Afgelopen seizoen hebben we allemaal gezien dat Vurnon een echte meerwaarde is voor RKC. Met zijn spelinzicht en leiderschap bieden we onze technische staf meer mogelijkheden op het middenveld. We zijn dan ook blij dat we dit seizoen opnieuw Vurnon aan onze selectie kunnen toevoegen", aldus algemeen directeur Frank van Mosselveld.

Lundqvist

Middenvelder Ramon Lundqvist van FC Groningen maakt het seizoen op huurbasis af bij Panathinaikos. De Griekse topclub heeft ook een optie tot koop op de 24-jarige Zweed genomen. Daarnaast heeft FC Groningen zijn contract met een jaar verlengd, tot medio 2024.

Calvin Verdonk naar NEC

Calvin Verdonk gaat na 3 jaar terugkeren bij NEC. De 24-jarige verdediger uit Dordrecht komt over van het Portugese Famalicão en is al in Nijmegen om de transfer af te ronden. Verdonk heeft nog een contract bij Famalicão, maar de kans is aanwezig dat hij transfervrij de overstap mag maken naar NEC.

Verdonk speelde eerder in het seizoen 2017/2018 voor NEC, dat toen uitkwam in de Keuken Kampioen Divisie. Hij werd toen gehuurd van Feyenoord en kwam tot 41 wedstrijden, waarin hij goed was voor 2 goals en 1 assist.