Transferspecialist Fabrizio Romano: 'Chiellini staat open voor een Amerikaans avontuur'
i

Getty Images

Transferspecialist Fabrizio Romano: 'Chiellini staat open voor een Amerikaans avontuur'

Rick Kraaijeveld • 23:32, 21-04-2022 / Laatste Update: 06:50, 12-12-2023

Donderdagavond gooide transferspecialist Fabrizio Romano een tweet eruit waarin hij stelt dat Giorgio Chiellini wel oor heeft naar een escapade in Amerika. Dat zou betekenen dat er weer een Serie A-legende naar de MLS gaat én dat Juventus haar aanvoerder kwijt is.

De gemoederen zijn al even bezig met wie die band moet krijgen, veel ogen kijken naar een Nederlandse verdediger...

Giorgio Chiellini is een legende van Juventus én de Serie A. De 37-jarige verdediger, die ooit begon bij Livorno maar al vanaf 2005 voor de Bianconeri speelt, heeft een aflopend contract bij de club. Waar de Italiaan voorgaande keren blind tekende voor een nieuwe overeenkomst, wil hij nu kijken naar wat er nog meer is.

Capitano

Juventus zou dus weleens zijn aanvoerder kwijtraken. De vraag wie Chiellini zou moeten vervangen als aanvoerder wordt al langer gesteld, bij deze discussie kijken veel ogen naar de richting van Matthijs de Ligt. De manier waarop hij speelt en hoe hij overkomt op iedereen overtuigt veel Italiaanse media ervan dat hij de perfecte aanvoerder is.

De Ligt heeft het naar zijn zin in Italië

De Ligt was natuurlijk ook al aanvoerder bij Ajax dus weet met welk bijltje hij zal moeten hakken, mocht hij inderdaad de band overnemen van zijn kompaan in het centrum van de verdediging. Nog een bijkomend voordeel voor Juventus is dat De Ligt helemaal niet lijkt weg te willen op termijn. Hij is gevallen voor het land Italië en heeft het daar prima naar zijn zin. De 22-jarige verdediger heeft nog een contract tot de zomer van 2024.