Wanhopige Ajax-bankzitter Nico Tagliafico hoopt dan maar op verhuur aan Napoli of Marseille
i

Pro Shots

Wanhopige Ajax-bankzitter Nico Tagliafico hoopt dan maar op verhuur aan Napoli of Marseille

Martijn Baars • 08:21, 18-01-2022 / Laatste Update: 09:33, 12-12-2023

Nicolás Tagliafico wil Ajax deze winter verlaten. De Argentijn, die dit seizoen is veroordeeld tot een reserverol, staat in de belangstelling van Napoli en Olympique Marseille. Beide clubs willen de linksback, die met het oog op het WK dit jaar op meer speeltijd mikt, huren van Ajax.

Die mogelijkheid wordt dinsdag verder besproken als de zaakwaarnemer van de 29-jarige Tagliafico in Amsterdam landt om de situatie van de verdediger te bespreken. Ajax heeft bij de contractverlenging van de international, die de afgelopen seizoenen nog een onomstreden kracht was, afspraken gemaakt over de voorwaarden waaronder hij verkocht kan worden.

Ten Hag wil geen spelers kwijt

Of Ajax mee wil werken aan een verhuur, valt nog te bezien. De spoeling achterin, waar Tagliafico zijn plek aan Daley Blind is kwijtgeraakt, is niet dik. Bovendien liet trainer Erik ten Hag vorige maand weten geen voetballers kwijt te willen. "En als spelers gaan, zullen we eerst een vervanger willen hebben. In die volgorde, dat is het ideale plaatje. Financieel zijn we niet genoodzaakt om te verkopen.”

WK met Argentinië

Maar als het aan Tagliafico ligt, speelt hij de rest van het seizoen ergens anders. Wat daarin meespeelt voor de winnaar van de Copa América, is dat hij niet het risico wil lopen dat hij met een bijrol in Amsterdam het WK in Qatar mist met Argentinië. Zijn basisplek in de nationale ploeg raakte Tagliafico al kwijt, mede doordat de in 2018 van Independiente overgenomen verdediger dit seizoen pas 3 keer basisspeler in de Eredivisie was en niet 1 keer de 90 minuten volmaakte.