Wout Weghorst naar 4e club in anderhalf jaar tijd: wéér verhuurd
i

Hoffenheim

Wout Weghorst naar 4e club in anderhalf jaar tijd: wéér verhuurd

Martijn Baars • 12:23, 09-08-2023 / Laatste Update: 00:59, 12-12-2023

Wout Weghorst begint nogal een clubhopper te worden. De Nederlandse spits speelt komend seizoen bij Hoffenheim in de Bundesliga. Burnley had wéér geen zin in de diensten van Weghorst, ondanks dat de club gepromoveerd is naar de Premier League.

Burnley heeft hem nu voor de 3e keer verhuurd. Hoffenheim is al de 4e club van Weghorst sinds hij in januari 2022 de overstap maakte van Wolfsburg naar Burnley. Hij speelde een half seizoen voor de Engelse club, werd vervolgens aan de Turkse topclub Besiktas verhuurd.

Half jaar Turkije, half jaar United

Ook in Turkije speelde hij maar een half jaar, want Erik ten Hag wilde hem vorig jaar winter graag bij Manchester United hebben. Ondanks zijn harde werk, dat goed in de smaak viel bij de fans van United, scoorde hij voor een spits veel te weinig: 1 goal in de Europa League en 1 goal in de Carabao Cup.

Geen kans in de Premier League

Dus keerde Weghorst maar weer terug bij Burnley, waar hij hoopte op zijn kans in de Premier League. Maar al snel zag het er slecht uit en nu is het dus tijd voor verhuur nummer 3: bij Hoffenheim mag hij het gaan proberen weer te maken. Burnley hoeft Weghorst écht niet meer, zo lijkt het, dus rijst de vraag: waarom verkopen ze hem niet...?

Hoffenheim begint volgend weekend aan de Bundesliga met een thuiswedstrijd tegen Freiburg.