Wout Weghorst niet meer nodig bij United: club heeft afscheid van hem genomen
i

Getty Images

Wout Weghorst niet meer nodig bij United: club heeft afscheid van hem genomen

Rick Kraaijeveld • 00:50, 01-07-2023 / Laatste Update: 22:02, 11-12-2023

Het avontuur van Wout Weghorst bij Manchester United zit erop. Hij werd in januari gehuurd tot het einde van het seizoen van Burnley. Bij United scoorde hij maar weinig, maar gaf hij wel zijn volle 100%. Hij gaat nu weer terug naar Burnley.

Het seizoen zit er al even op en vanaf 1 juni start vaak schriftelijk weer de nieuwe periode. Daarom lieten veel clubs vandaag weten dat zij bepaalde huurspelers niet meer gingen houden of dat spelers uit hun contracten een nieuwe club gaan zoeken. Zo ook Manchester United, die afscheid namen van onder andere Weghorst.

In het afscheidsbericht werd er gerefereerd naar de assist die de Nederlander gaf op Marcus Rashford in de League Cup-finale tegen Newcastle. Van zijn goals moesten ze het niet hebben in Manchester, in de Premier League wist hij namelijk niet te scoren.

Burnley

Er is een grote kans dat Weghorst alsnog in de Premier League te bewonderen is komend seizoen. Hij gaat nu officieel weer terug naar het gepromoveerde Burnley, waar hij nog onder contract staat tot de zomer van 2025.