Xavi Simons verlaat trainingskamp PSV en keert terug bij Paris Saint-Germain
i

Getty Images

Xavi Simons verlaat trainingskamp PSV en keert terug bij Paris Saint-Germain

Rick Kraaijeveld • 11:43, 16-07-2023 / Laatste Update: 06:38, 08-01-2024

Xavi Simons gaat niet meer spelen bij PSV. Hij keert terug in Parijs bij zijn oude club Paris Saint-Germain, dat meldt PSV op Twitter. Zij hadden een terugkoopclausule van 6 miljoen in het contract staan en die hadden zij gelicht. Simons mocht zelf bepalen of hij wilde blijven of terug zou gaan. Hij heeft dus besloten en tekent een contract voor 4 jaar bij PSG, volgens L'Èquipe.

Simons ging nog mee met PSV naar Oostenrijk voor het trainingskamp ter voorbereiding van het seizoen maar heeft die nu verlaten. Simons kwam vorig jaar over van Paris Saint-Germain en tekende een contract voor 5 jaar. Wél zat er een clausule in dat PSG hem kon terugkopen na 1 jaar voor 6 miljoen. De beslissing lag wel altijd in handen van Xavi. Na een succesvol seizoen besloot de club uit Parijs die optie te geven, lang gaf Xavi geen gehoor maar uiteindelijk gaat hij dan toch terug.

Contract

PSV en de speler waren in gesprek over een nieuw, verbeterd contract maar die gesprekken liepen uiteindelijk tot niks uit. Na lang twijfelen heeft Xavi dus gekozen om weer terug te keren naar PSG. Volgens Fabrizio Romano zijn daar 2 opties: Als Kylian Mbappé en Neymar blijven, gaat hij een jaar verhuurd worden. Als 1 van de 2 weg gaat, dan blijft Xavi in Parijs.

Simons maakte afgelopen seizoen in 49 duels 19 doelpunten voor PSV.