🤸 | Nederlandse turners juichen al voordat WK begint: ticket Olympische Spelen binnen
i

ANP

🤸 | Nederlandse turners juichen al voordat WK begint: ticket Olympische Spelen binnen

Pim Huberts • 17:38, 01-10-2023 / Laatste Update: 23:23, 08-01-2024

De Nederlandse turnmannen hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Bij het kwalificatietoernooi voor het teamtoernooi van de WK turnen in Antwerpen eindigde Nederland als 11e. Dit was net genoeg om deelname te verzekeren.

Een team van 5 turners kwam in actie op zes onderdelen: brug met gelijke leggers, sprong, vloer, paardvoltige, ringen en rekstok. Na 4 van de 6 divisies stond Nederland 8e, maar zondag werd het toch nog spannend.

Olympische Spelen

Casimir Schmidt, Loran de Munck, Bart Deurloo, Jordi Hagenaar en Jermain Grünberg zakten naar de 11e plek door goede resultaten van Canada, Zwitserland en Italië. Het is pas voor de 2e keer ooit dat Nederland met een volledig mannenturnteam naar de Olympische Spelen gaat.

Kans voor mindere turners

Door te kwalificeren als team krijgen turners die zich individueel (waarschijnlijk) niet voor de Spelen hadden geplaatst, nu wel de kans om te schitteren in Parijs.

WK turnen

Het Olympisch kwalificatietoernooi wordt gehouden in hetzelfde weekend als de WK turnen. Japan was de beste in het toernooi, voor de VS en Groot-Brittannië. Op dinsdag 3 oktober begint de landenwedstrijd bij de mannen en volgende week zaterdag en zondag zijn de toestelfinales.