Turnster Sanne Wevers worstelde met situatie van haar vader: 'Ik heb bedreigingen gekregen'
i

Pro Shots

Turnster Sanne Wevers worstelde met situatie van haar vader: 'Ik heb bedreigingen gekregen'

Noah Hoogenboezem • 12:09, 31-12-2023 / Laatste Update: 01:41, 06-01-2024

Sanne Wevers verraste in 2016 met Olympisch goud op de balk in Rio de Janeiro. De turnster pakte 2 jaar later ook goud op het EK, maar had het daarna moeilijk. Mede door alle beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag aan het adres van Vincent Wevers, haar vader en coach. In 2023 kwam Sanne terug op het topniveau met goud op het EK. Ze vertelt dat de afgelopen jaren er in hebben gehakt.

De turnster vertelt in een interview met het AD dat vooral de reacties online haar veel hebben gedaan: "Wat de media schrijven is één, maar elk verhaal heeft een nasleep op social media. Als je een beetje bekend bent dan komt er heel wat over je heen. Ik heb bedreigingen gekregen."

Misstanden

In 2020 kwam naar buiten dat de turnbond niet had geluisterd naar signalen van misstanden. Kort daarna werd coach Vincent geschorst en hij mocht ook niet mee naar de Spelen van 2021 als coach.

Sanne verloor daardoor het plezier: "Ik was alleen maar bezig met de negativiteit. Er was te veel afleiding. Ik heb mezelf ook afgevraagd hoe ik alles heb ervaren. Niet iedereen heeft dezelfde mening over wat grensoverschrijdend is."

Comeback

Vincent werd eerder dit jaar uiteindelijk vrijgesproken en mocht met zijn dochter Sanne naar het EK. Dat werd een succes. Sanne won goud op de balk en pakte met de landenploeg brons. Op het WK plaatste het team zich ook voor de Olympische Spelen van volgend jaar.

De turnster heeft het plezier weer teruggevonden: "Ik heb het overwonnen en na alle narigheid ben ik er weer. Bij het EK was Vincent er ook weer bij. Daarom koester ik dat toernooi."