🎥​ | Arnold Vanderlyde laat stilte vallen als TeamNL voorbijkomt: ‘Dat is politiek, wil graag wat betekenen’

6 juni 2022

Arnold Vanderlyde, 1 van de beste boksers die Nederland ooit heeft gekend, staat open om TeamNL en de Nederlandse boksbond te helpen en adviseren. Maar dan moeten zij wel contact met hem opnemen en dat is tot op heden nog niet gebeurd, zegt Vanderlyde in gesprek met Sportnieuws.nl. "De deur staat altijd open."


Je zou zeggen: als TeamNL en NOC*NSF zijnde zorg je ervoor dat er in ieder geval wordt gesproken met Vanderlyde. Over hoe het Nederlandse boksen naar next level te tillen. Maar nog altijd wacht Vanderlyde op een telefoontje of een klop op z'n deur. "En die deur staat altijd open. Ze mogen alles aan me vragen, ik deel mijn kennis graag." Maar tot op heden hoorde hij dus nog niks.

Oude vriend
Sterker nog: in de 'politieke' stilte die Vanderlyde laat vallen als de vraag hem gesteld wordt of hij zijn kennis wil delen, zitten genoeg woorden. Zonder dat hij ze uitspreekt. Op de Eindhoven Box Cup is hij dan ook niet als scout of adviseur, hij is er voor een oude vriend. "Die Duitser, Valentin Silaghi. Ik ken hem nog van vroeger, we deden alles samen: met elkaar boksen, tegen elkaar boksen. Hij wilde mij nog heel graag een keer zien. Hij is nu bokstrainer. Maar hij is iets minder in shape dan ik", analyseerde Vanderlyde zijn oude makker lachend.

Aanstormend talent
De oud-zwaargewicht zag op de Eindhoven Box Cup een aanstormend bokstalent rondlopen. De altijd lachende Stan Bertens (21). Op indrukwekkende wijze versloeg hij Maxime Vaz, maar Vanderlyde heeft nog wel wat tips voor 'm. In gesprek met Sportnieuws.nl vertelt de 3-voudig winnaar van olympisch brons wat Bertens nog moet leren en wat Vanderlyde zélf nog kan en wil betekenen voor de Nederlandse boksbond. Check het hele interview hieronder.