🎥​ | Boksster Mira Massing moest 6 kilo zwaarder worden: ‘Dat eten was geen probleem​😂​’

6 juni 2022

Mira Massing was de eerste Nederlandse boksster die op de Eindhoven Box Cup 2022 de gouden medaille won. Na haar gewonnen partij tegen de Duitse Claudia Okafor liet ze stralend de medaille zien aan de camera van Sportnieuws.nl zien. Ze vertelde ook hoe ze 2 gewichtsklassen omhoog is gegaan. "Eten was het probleem niet, daar houd ik wel van."


De Nederlandse boksster kwam van de 60 kilogram en pakte nu dus goud in de 66 kilogram. 2 gewichtsklassen omhoog dus, een dikke 6 kilo moest er de afgelopen 2 jaar bij. En structureel. "Het eten was geen probleem, daar houd ik wel van", zei Massing lachend. "Ik heb ook veel extra krachttraining gedaan en dat is alleen maar goed geweest voor de ontwikkeling. Ik ben een heel stuk breder geworden. Een stuk minder dun."

Zenuwen
Nu is het op naar het NK, na 2 jaar van bijna geen wedstrijden boksen. "Ik heb nog wel wat zenuwen, maar het is lekker om die op zulke toernooien als de Eindhoven Box Cup van me af te slaan. Ik heb ten opzichte van het gewonnen NK in 2020 flink wat stappen gezet. Ik neem deze gouden ervaring uit Eindhoven mee en hoop op net zo'n succes als in 2020."

Check de hele Youtube-video hieronder.