Bokser Canelo krabbelt terug en zegt sorry tegen Messi: ‘Ook aan alle Argentijnen!’

1 december 2022

Pro Shots
Canelo Zegt Sorry Tegen Messi Argentinie Na Uitspraak Bid God Vinden

Bokser Canelo Álvarez heeft zijn excuses aangeboden aan stervoetballer Lionel Messi en het Argentijnse volk. De 32-jarige Mexicaan werd woest nadat hij toezag hoe Messi respectloos om zou zijn gegaan met een Mexico-shirt. Nadat de vechter de voetballer bedreigde, kreeg hij een storm van kritiek over zich heen.


"Messi mag hopen dat ik hem niet vind", riep Canelo na het zien van de beelden. De Argentijnse MMA-vechter Santiago Ponzinibbio beschreef Canelo's emoties al als een schreeuw om aandacht. Woensdag pakte Canelo zijn Twitter erbij en bood hij zijn excuses aan.

Excuses Canelo
"De afgelopen dagen werd ik meegesleept door de passie en liefde die ik voor mijn land voel", begon Canelo zijn verhaal. "Daarbij maakte ik ongepaste opmerkingen, hierbij wil ik dan ook mijn excuses aanbieden aan Messi en alle Argentijnen. We leren iedere dag iets nieuws en deze keer was het mijn beurt."

Messi zelf reageerde - nog - niet op zijn aantijgingen. De 35-jarige sterspeler van Paris Saint-Germain plaatste zich woensdag na een 2-0-zege op Polen alsnog voor de knockout-fase. Ondanks een 1-2-zege op Saoedi-Arabië viel, voor het eerst na 7 eindtoernooien op een rij, het doek voor Mexico in de poulefase.