🎥 | Huh? Bokser ligt uit Commonwealth Games omdat ref 8 tellen-regel niet toepast

5 augustus 2022

Bokser Alex Winwood is donderdag op de Commonwealth Games letterlijk beroofd van een medaille. In de partij van de Australische bokser tegen Patrick Chinyemba 'vergat' de scheidsrechter van dienst Winwood 8 tellen te geven, waarna hij zijn gevecht op wel héél barre wijze verloor.


Het 25-jarige vlieggewicht vond Chinyemba in de kwartfinale van het bokstoernooi op de Games van het Britse Gemenebest. Toen hij in de 2e ronde na een mooie combinatie van Chinyemba neerging, paste de arbiter niet de verplichte 8 tellen toe.

Gekke situatie
De vrouw zwaaide, tot ontsteltenis van zowel Winwood zelf als alle volgers thuis, de partij al na enkele tellen af terwijl Winwood alweer overeind stond. De bokser begreep werkelijk niks van de beslissing, terwijl opponent Chibyemba van vreugde door de ring rende Uiteraard gingen meerdere vechtsportmedia los op het bizarre moment.

"Wat een aanfluiting", schreef onder meer Paul Cupitt op Twitter (zie boven). "Weet de scheids niet van het bestaan van de verplichte 8 tellen af? Sommige mensen hebben niets bij gevechten te zoeken, laat staan scheids zijn op een internationaal toernooi."

Zie ook 🎥: 'Sloperij Muay Thai: KO-knokkers delen liefst 70 (!) ellebogen uit in 1 ronde'