‘Door Badr Hari KO te trappen heeft Arek Wrzosek voor ons het onmogelijke gedaan’

6 september 2021

ANP/Bewerking SN
Arek Wrzosek Badr Hari Pawel Sawicki Interview Onmogelijk Highkick KO

Kickbokser Arkadiusz Wrzosek zit na zijn spectaculaire KO-zege op Badr Hari nog altijd op een roze wolk en thuisland Polen is nog maar net bekomen van de verrassing. Als één persoon de zege ook maar een beetje aan zag komen, was het Paweł Sawicki. Sportnieuws.nl sprak in mei van dit jaar met de Poolse sportjournalist van Madfight. Sawicki wees destijds op de vele trappen die Wrzosek beheerst. "Voor ons heeft Arek op 4 september het onmogelijke gedaan!", zei hij in een 2e gesprek met Sportnieuws.nl.


Lees ook: 'Badr Hari reageert voor het eerst na verlies tegen Arek Wrzosek'

Volgens Sawicki staat de bewuste zaterdag van afgelopen weekend bij iedere liefhebber in het geheugen gegrift. "Die dag is misschien wel met afstand de grootste in de geschiedenis van het Poolse kickboksen", aldus Sawicki. Hoewel kickboksen in Polen tegenwoordig aan populariteit onderdoet voor bijvoorbeeld MMA, memoreert men vaak terug aan tijden van weleer. "Men heeft het hier nog altijd over de glorieuze K1-tijden van jaren terug", vervolgde Sawicki.

Comeback kid
"Veel, maar dan ook echt bijna iedereen met ook maar een beetje interesse in sport, kent 'de grote' Badr Hari." Voor Poolse fans is Hari volgens Sawicki van dezelfde niveau als de Russische grootheid Fedor Emelianenko. "Voor Fedor hebben Polen hetzelfde sentiment zoals boksliefhebbers dat bijvoorbeeld kunnen hebben voor Mike Tyson", legde Sawicki uit. Vooral de manier waarop Wrzosek zich letterlijk vanuit kansloze positie terugvocht naar een daverende KO, maakte veel indruk in zijn thuisland.

In mei vergeleek Sawicki de trappen van Wrzosek, die geschoold is in onder meer muay thai en kung fu, alsof hij die met paardenkracht uitdeelde. Naderhand gaf de Poolse sloper toe dat onder meer Errol Zimmerman, met wie hij in de voorbereiding gespard had, hem adviseerde om de hoge trap met links uit te delen. Daarbij zei hij enorm gespannen te zijn voordat hij aan het gevecht begon. "Als je dat dan hoort en hij hem zo neertrapt, na al dat incasseren, is ongelooflijk", rondde Sawicki af. "Zijn zege had dezelfde impact als toen Jan Błachowicz zijn UFC-titel pakte. Vanuit Pools perspectief was dit de grootste overwinning ooit in de geschiedenis van het kickboksen."


f