πŸŽ₯​ | Intense staredown tussen Rico Verhoeven en Tariq Osaro: ‘Ik kom om bommen te gooien’

3 oktober 2023

Tariq Osaro had het goed naar z'n zin tijdens de persconferentie en staredown met Rico Verhoeven voor hun gevecht op 4 november. De kickboksers maakten er een intense staredown van, maar die werd wel afgesloten met 2 grote glimlachen en een handshake. Osaro oogde niet eens een beetje onder de indruk voor de 'King of kickboxing'.


Osaro vertelde dat hij de kampioensriem die op het spel staat 4 november, al sinds 23 augustus als achtergrond op zijn telefoon Γ©n Apple Watch heeft gezet. "Toen Rico aankondigde dat hij weer ging vechten, was dat het moment om die riem de hele dag door voor m'n ogen te zien."

'Ik kom om bommen te gooien'
'Cookie', zoals zijn bijnaam is, traint in de gym van Mike Passenier met grote kickboksers als Badr Hari en Jamal Ben Saddik. Zij vochten allebei al meerdere keren tegen Rico Verhoeven, maar wonnen nooit. Osaro hoopt hier natuurlijk wel op: "Het is fijn om van die mannen tips en tricks te krijgen. Wat ik anders ga doen? Ik kom om bommen te gooien. Ik heb een linkse en een rechtse. Als die raak zijn, win ik. Als Rico blijft staan, hebben we een fantastisch gevecht en win ik ook."

'Grappig, dat zeiden Badr en Jamal ook'
Daar kon Verhoeven wel om lachen. "Grappig, dat zeiden die mannen als Badr en Jamal ook de afgelopen 10 jaar toen ze tegen mij vochten. Dat ze bommen kwamen gooien. Nou, ik verloor nog nooit. Die zogenaamde bommen van hun kwamen nooit tot in de 5e ronde aan. Dus ik ben heel benieuwd of Osaro dat wel kan."

'Nieuwe koning'
Verhoeven heeft veel respect voor Osaro, die zichzelf de 'nieuwe koning' en Rico de 'oude koning' noemt. "Dat is een mooie droom om te hebben voor hem. Maar ik ben nog steeds hier. Misschien komt zijn droom ooit nog uit, maar 4 november niet."

Respect
Osaro merkt wel dat, nu het gevecht nog maar een maandje weg is, hij steeds meer respect krijgt. "Dat is mooi om te merken. Er komen steeds meer mensen die mij steunen. Ik denk dat ik dat ook wel verdiend heb. Ik ben daar heel dankbaar voor en kan niet wachten om op 4 november in de ring te stappen en met Rico te vechten."