Jamal Ben Saddik op ramkoers met Glory-topman Rudmann: ‘Hij pleegt karaktermoord’

9 april 2022

Kickbokser Jamal Ben Saddik leeft in onmin met organisatie Glory en topman Scott Rudmann in het bijzonder. Die laatste beschuldigde Ben Saddik ervan dat hij meer geld en een mindere tegenstander gevraagd zou hebben voor het compensatie-event, nadat Glory 80 vanwege rellen voortijdig werd afgebroken.


Check: 'Dit is de fight card en datum van het speciale studio-event voor gedupeerden van Glory-fiasco'

Volgens Ben Saddik en zijn management klopt daar niets van en pleegt Rudmann karaktermoord. Bij Glory 80 ging het mis bij het voorlaatste gevecht tussen Badr Hari en Arek Wrzosek. Meerdere supporters van beide vechters kregen het met elkaar aan de stok. Het gevolg was dat er stoelen in het rond vlogen en mensen uit angst de zaal ontvluchtten.

Chaos
Ben Saddik moest toen nog tegen Levi Rigters vechten, maar die partij werd geschrapt. 14 fans en 4 politieagenten raakten destijds gewond. Op 14 mei organiseert Glory ter compensatie een online-event voor de fans die een kaartje hadden. Alleen... Ben Saddik komt niet in actie.

"Zijn management eiste een minder hoog gerangschikte tegenstander en een bonus van 6 cijfers", aldus Rudmann. Ook zei hij dat Ben Saddik wilde dat Glory de kosten voor het langere trainingskamp zou betalen. Onzin, aldus kamp Ben Saddik.

Verdraaid verhaal
"Er is door ons 0 extra financiële compensatie gevraagd en door Glory is geen extra compensatie aangeboden", aldus het management. "Sterker nog: Glory stelde voor om het eerder contractueel vastgestelde bedrag in termijnen uit te betalen. Er is 0 euro vergoeding geweest tot op heden, terwijl Jamal aan al zijn contractverplichtingen heeft gedaan."

Volgens het management speelt Glory een spel. De tirade, tegen De Telegraaf, ging verder. "In tegenstelling tot andere vechters is Jamal aanwezig geweest op de persmomenten en wegingen, ook heeft hij het event actief gepromoot en gaf hij akkoord voor Glory Rivals op 21 mei, tegen een lager bedrag."

Tegen een lager bedrag, aldus het management. "Jamal wil in een vol stadion laten zien dat, wat er is gebeurd, niet de norm is. Tot op heden blokkeert Rudmann alleen deze gang van zaken. Dit is niet anders op te vatten dan karaktermoord." Wordt vervolgd...