🎥​ | Dit is Juna Prinssen: een opvallende verschijning in de boksring

5 juni 2022

Juna Prinssen is een opvallende verschijning in de boksring met haar make-up en doek op haar hoofd. De pas 20-jarige Nederlandse is al meervoudig Nederlands kampioene en is aan het ruiken aan de Europese top. Sportnieuws.nl laat Prinssen alles vertellen over haar carrière en haar uiterlijk.


Op de Eindhoven Box Cup kwam ze onverwacht dicht bij een zege op de Europese kampioene Elise Glynn. Ze verloor, maar stond desondanks met een brede glimlach Sportnieuws.nl te woord. Ze is dus al 2-voudig Nederlands kampioene, mocht werken met haar grote boksvoorbeeld Nouchka Fontijn en droomt stiekem al van de Olympische Spelen. "Maar of dat al voor over 2 jaar is (Parijs 2024) of nog eentje later, moet ik nog even bezien. Maar natuurlijk leven de Olympische Spelen bij mij."

Rijbewijs
Ze heeft het boksen 'pas' op haar 15e ontdekt, vertelt ze. Prinssen vond in onder anderen de huidige bondscoach Sayit Yanik een perfecte match. Sindsdien zit haar bokscarrière in de lift. Het helpt dan natuurlijk ook mee dat haar vader (Joram) ook haar trainer is. "Met hem kan ik bijvoorbeeld meerijden van en naar wedstrijden. Ik ben bezig om mijn rijbewijs te halen, maar het schiet nu niet echt op. Het CBR is zo druk dat het moeilijk is een plekje te vinden om examen te doen."

Doek op haar hoofd
Prinssen is zoals gezegd een opvallende verschijning in de boksring. Niet alleen heeft ze al een flink aantal tatoeages, ze draagt ook nog eens bijzondere eyeliner en heeft een doek op haar hoofd. "Die is vooral praktisch hoor, want als ik in de ring sta met zo'n headgear op, dan zweet ik flink. Dan loopt het in m'n ogen en zie ik niks meer", lacht Prinssen.

Kijk ook: deze boksster (25) uit Canada zit ook op TikTok en Instagram: 'Goed voor m'n image'

Waarom heeft Juna Prinssen geen haar?


Maar waarom heeft ze die doek dan nodig? "Ik heb een haarziekte, waardoor ik (bijna) geen haar heb. Ik heb ook geen echte wenkbrauwen, die zijn er op getatoeëerd. Waarom ik ook make-up draag? Ik zie er gewoon niet zo mooi uit zonder", lacht ze nogmaals. "Mensen herkennen mij ook makkelijker zo, dus het helpt me ook. Als ik dan m'n kap of doek afdoe, zeggen mensen: 'Oh haar heb ik al wel een keer gezien'."

Check hieronder het Youtube-interview met Juna Prinssen over haar carrière
Prinssen bokst namens RBV van t Hof.
Martijn Baars
Ook wel: Bullseye Baars. Geniet met een biertje (het liefst een tripel) van darts en voetbal.