Levi Rigters zou het liefst helemaal alleen vechten: ‘Maar nu gaat mijn vriendin voor het eerst mee’

3 september 2021

Glory Kickboxing

Bijna exact een jaar geleden tekende Levi Rigters zijn eerste contract bij Glory. Het was niet het jaar waar Rigters (26) op hoopte. Veel gevechten werden vanwege corona verplaatst en bij de gevechten die wel doorgingen, werd zijn tegenstander vaak vervangen. Zaterdagavond staat hij tijdens Glory 78 in Rotterdam Ahoy tegen de Slowaak Tomas Mozny. "Het begint voor mijn gevoel nu pas echt", zei Rigters na zijn staredown tegen Sportnieuws.nl.


Door: Martijn Baars

In Ahoy wordt Rigters alleen gesteund door zijn vriendin. De rest van zijn familie kijkt het gevecht thuis. "Als ik zou mogen kiezen, vecht ik het liefst solo. Hoe meer mensen er wél bij zijn, hoe groter ik de druk voel. Maar ik vind het wel leuk dat mijn vriendin mee gaat. Het is eigenlijk de eerste keer dat ze erbij is."

'Net zo zenuwachtig als ik'
Hoe zijn vriendin zich voelt? "Ze is net zo zenuwachtig als ik. Maar ze helpt me wel goed, bijvoorbeeld in deze laatste week voor het gevecht. Dat waardeer ik zeer aan haar. Ze leeft heel erg met me mee."In Ahoy, of eigenlijk zoals gepland in het Gelredome in Arnhem. Het maakt Rigters allemaal niet zoveel uit. "De ring is overal hetzelfde. Tijdens het vechten kijk ik toch nooit de zaal in, dus het maakt mij eigenlijk niks uit waar ik moet vechten."

'Lekkere binnenkomer'
Dan terugkijkend op zijn eerste jaar Glory. "Ik kwam lekker binnen bij Glory 76, dat was heerlijk." Tijdens dat event won Rigters het mini-toernooi in de zwaargewichtsklasse door Marciano Bhagwandass en Nordine Mahieddine te verslaan. Vervolgens ging het op Glory 77 in een gevecht tegen Tarik Khbabez mis. Hij verloor.

"Ik ben wel echt een stuk verder nu. Ik heb een lang kamp gehad zonder veel tegenslagen. Ik ben begonnen met 2 weken in Marokko te trainen en vervolgens in Nederland het kamp af te maken. Ik heb er echt zin in man, vooral nu met fans erbij."

Hoe zien zijn laatste 24 uur voor een gevecht eruit? "Echt veel relaxen. Ik probeer zo min mogelijk met het gevecht bezig te zijn. Dat klinkt raar, maar dat werkt bij mij goed."