Anthony Joshua en Francis Ngannou gunnen elkaar geen lachje in eerste intense staredown
Francis Ngannou VS Anthony Joshua © Getty Images

Anthony Joshua en Francis Ngannou gunnen elkaar geen lachje in eerste intense staredown

13:00, 16-01-2024 / Laatste Update: 13:12, 16-01-2024

Onlangs werd bekend dat de twee killers Anthony Joshua en Francis Ngannou elkaar gaan treffen in de boksring. De zwaargewichten nemen het op 8 maart tegen elkaar op in Riyadh, Saudi-Arabië. Maandag troffen de mannen elkaar voor het eerst in een staredown.

Joshua en Ngannou gunden elkaar geen lachje, maar het liep ook niet uit de hand. De 2 staan sowieso niet echt bekend als vechters die zo'n staredown uit de hand laten lopen. Aan het einde zat er ook nog een hand in voor de Engelsman en het zwaargewicht uit Kameroen. 

Tegenstanders

De 34-jarige Joshua heeft in ieder geval zin in het gevecht. Oorspronkelijk zou hij het opnemen in een ware titanenstrijd met Deontay Wilder, maar de Amerikaan verloor verrassend van Joseph Parker in zijn laatste gevecht. Ngannou is nu de tegenstander van de Engelsman. De winnaar van deze partij mag voor de titel vechten met als opponent de winnaar van Tyson Fury tegen Oleksandr Usyk.

'Zijn ziel veroveren'

Joshua deelde ook al wat tactieken die hij gaat gebruiken in het gevecht met Ngannou. "Je moet iemands ziel en hun geest veroveren. Dit zal een explosief en technisch gevecht zijn, want we kunnen allebei boksen en we kunnen allebei knallen in de ring."