Anthony Joshua loopt gevecht van 100 miljoen mis en sloopt neus van tegenstander Otto Wallin
i

AP

Anthony Joshua loopt gevecht van 100 miljoen mis en sloopt neus van tegenstander Otto Wallin

Rick Kraaijeveld • 10:45, 24-12-2023 / Laatste Update: 17:20, 05-01-2024

Anthony Joshua heeft zaterdagnacht in Saudi-Arabië de vloer aangeveegd met zijn Zweedse tegenstander Otto Wallin. Vlak voor zijn halve finalepartij liep hij een behoorlijk financiële tegenvaller op, door wat er bij de andere partij gebeurde, dus was hij goed gemotiveerd. Vermoedelijk brak hij zelfs de neus van Wallin.

Joshua was veel te goed voor Wallin die na 5 loodzware rondes door zijn team uit de ring werd gehaald. Joshua deelde een aantal fikse klappen uit, waardoor Wallin waarschijnlijk een gebroken neus heeft en goed bebloed was aan het eind. Joshua had dan ook een goede motivatie gekregen vlak voor de partij Joshua zelf zegt dat hij het van te voren niet wist en dat hij alleen maar op zijn eigen gevecht gefocust was.

Gevecht van 100 miljoen

De andere halve finale tussen Deontay Wilder en Joseph Parker stond vlak daarvoor te gebeuren. Wilder en Joshua waren beide topfavoriet en een finale tussen de 2 giganten zou een gevecht worden van 100 miljoen. Het liep allemaal ff wat anders want Parker won van Wilder, waardoor dat immense bedrag voor het gevecht niet meer door gaat. Over een gevecht met Wilder maakt hij zich ook niet druk: "Dat gevecht komt toch nog wel, ik weet zeker dat mensen dat willen zien", zei hij na afloop.