Arek Wrzosek gaat droomgevecht aan tegen Badr Hari: 'Vechten boven voetbal, altijd'
i

ANP/Bewerking SN

Arek Wrzosek gaat droomgevecht aan tegen Badr Hari: 'Vechten boven voetbal, altijd'

Trevor Wagener • 19:31, 09-08-2021 / Laatste Update: 14:18, 07-01-2024

Kickbokser Arek Wrzosek staat, afgezien van zijn vechtkunsten, ook bekend als fanatieke supporter van de Poolse topclub Legia Warschau. Hoewel de 29-jarige Pool een vechter is in ieder van zijn vezels, zei hij tegen Sportnieuws.nl dat de kleuren van Legia door zijn bloed stromen. "Een eventueel titelgevecht en een mogelijke Champions League-finale met Legia erin op dezelfde avond? Dan ga ik voor het titelgevecht, altijd."

Zijn passie voor voetbal staat niet helemaal op zichzelf. Wrzosek steekt niet onder stoelen of banken dat hij als kind de droom had om profvoetballer te worden. Zijn droom om voor zijn Legia Warschau te spelen, zit er waarschijnlijk niet meer in. Toch volgt hij de club al heel zijn leven en zelfs letterlijk, wanneer hij kan, op de voet.

Lees ook: 'De trappen van Arek Wrzosek zijn een gevaar voor Badr Hari'

Sfeer boven succes

"Terwijl het me eigenlijk niet om het resultaat gaat", aldus Wrzosek. "Tuurlijk, ik wil dat Legia wint. Altijd. Het is belangrijk dat zij, ieder seizoen weer, uiteindelijk bovenaan staan en de landstitel pakken in Polen. Maar ja... andere resultaten of dingen die erbij komen kijken, interesseren me niet zo veel." Zodoende zal hij nooit voor een vervelend dubio komen te staan. Want wat als Legia ooit een belangrijk duel speelt op een avond dat hij moet vechten?

"Een eventueel titelgevecht op dezelfde avond als een mogelijke Champions League-finale voor Legia? Dan ga ik vechten, sowieso. Mijn vrienden komen dan ook mee. Die gaan dan ook niet naar het stadion, maar die zullen komen om mij te supporten." Zijn fascinatie voor voetbal en volle tribunes heeft dan ook niet veel te maken met de voetbalsport op zich. "Het is meer een broederding. Bij voetbal zie ik mijn groep weer, mijn maten die ik al járen ken. Dat is belangrijk voor mij. Of we nou winnen of verliezen, maakt dan minder uit."

Lekker gaan op lotingen

Brengt voetbal hem echt nooit tot op het puntje van zijn stoel? "Sowieso sta ik altijd, maar nee. Eigenlijk niet. Hooguit bij de loting van Europese wedstrijden. Dat is leuk, zo kunnen we weer nieuwe trips naar gave buitenlandse plekken inplannen." Zijn kameraden zijn er op 4 september ook bij. Vanwege de omvangrijke Poolse gemeenschap in Nederland én de vriendschapsband tussen Legia en ADO Den Haag verwacht Wrzosek veel belangstelling.

"Er komen sowieso veel fans", rondde hij af. "Dat het overgrote deel mogelijk voor Badr zal juichen, maakt mij niet uit. Als ik het goed heb, komen er zo'n 400 man uit en rondom Den Haag naar mijn gevecht kijken. Het gevecht is dan wel in Rotterdam, maar ik voel me nu al enorm gesteund. Dat zal volgende maand niet anders zijn."

 

 

Een bericht gedeeld door Arkadiusz Wrzosek (@arekwrzosek)