Arek Wrzosek vecht bij Glory 78 tegen 'idool' Badr Hari: 'Als ik win, is zijn boek gesloten'
i

ANP

Arek Wrzosek vecht bij Glory 78 tegen 'idool' Badr Hari: 'Als ik win, is zijn boek gesloten'

Trevor Wagener • 15:47, 09-08-2021 / Laatste Update: 17:16, 05-01-2024

Als het aan Arkadiusz 'Arek' Wrzosek ligt, kan het niet snel genoeg 4 september zijn. Op die datum staat de 29-jarige Poolse kickbokser op Glory 78 tegen de legendarische Badr Hari. Op het persmoment van maandag gaf Hightower aan Sportnieuws.nl aan het soms nog best gek te vinden om tegen een vechter te staan die hij in zijn jonge jaren als voorbeeld zag.

"Mijn droom is om tegen de beste vechters ter wereld te vechten", aldus Wrzosek. "Dat gaat nu gebeuren. Vroeger keek ik uiteraard naar vechters als Badr, maar ook naar Remy Bonjasky. Het is een beetje gek nu: ik praat over mijn idolen, terwijl ik héél graag tegen één van hen wil vechten. Het is echt een droom die uitkomt."

Lees ook: 'Wrzosek trapt met PK's, zijn kicks kunnen Badr Hari pijn doen'

Poolse power

De kenners weten uiteraard wie Wrzosek is, al is hij voor het algemene publiek de grote onbekende. Zijn record van 1-1-0 (de zege kwam via KO) zegt dan ook weinig. "Sowieso winnen statistieken geen gevechten, maar er staat genoeg op het spel. Ik kan geschiedenis schrijven door Hari te verslaan en dat moet ik me goed beseffen: ik kan het boek 'Badr Hari' sluiten bij winst. Daar ga ik dan ook vol voor."