🎥​ | Bokser Stan Bertens (21) kan alleen maar lachen: 'Dit biertje smaakt het lekkerst van allemaal'

Martijn Baars • 16:58, 06-06-2022 / Laatste Update: 02:42, 12-12-2023

Stan Bertens maakte maandag op de finaledag van de Eindhoven Box Cup indruk. Tegen de boomlange Maxime Vaz uit Frankrijk had hij het de eerste ronde moeilijk, maar in ronde 2 en 3 sloeg de boel om. "De knop moest effe om", zei Bertens na afloop eerlijk tegen Sportnieuws.nl. "Ik had een andere stijl van hem verwacht, maar ik kon me goed aanpassen."

De nog jonge Brabander luisterde goed naar wat zijn coaches riepen in zijn hoek. Maar door het kabaal van de fanatieke Franse aanhang en zijn eigen familie, vrienden en bekenden moest hij zich toch focussen. "Tijdens mijn eerste gevechten hoefde ik de rest niet zo af te sluiten om me te concentreren op mijn trainers. Nu wel. Ik hoorde eigenlijk alleen hen nog maar."

'Dit zijn de lekkerste biertjes'

Na afloop liep Bertens meteen naar de bar voor een biertje. "Zulke biertjes smaken altijd het lekkerst", zei hij lachend. "Zeker na zo'n gewonnen partij."

Vakantie? 'Naar Max Verstappen in Oostenrijk'

De Eindhoven Box Cup markeert voor de meeste boksers ongeveer het einde van het seizoen. Zo ook voor Bertens. "Maar er staan nog een aantal spar-sessies in binnen- en buitenland gepland. Dat wordt dus nog zwaar. Of er ook nog tijd is voor een vakantie? We gaan even een paar dagen naar Oostenrijk om naar de Formule 1 en Max Verstappen te kijken. Maar dat was het dan ook."

Check het hele Youtube-interview met Stan Bertens hieronder.