Canelo Álvarez waarschuwt YouTube-broers Paul: 'Boksen kan jullie dood worden'

Trevor Wagener • 11:33, 03-05-2021 / Laatste Update: 02:51, 07-01-2024

Saúl 'Canelo' Álvarez heeft de gebroeders Logan en Jake Paul gewaarschuwd. De 30-jarige Mexicaanse bokser zei dat de vechtende YouTubers, die werkelijk iedereen uitdagen de voorbije maanden, op hun tellen te zullen moeten passen.

De broers werden bekend via hun video's op YouTube. Volgens Canelo kan hun nieuwe loopbaan wel eens hun dood worden. De kampioen vreesde er alleen voor dat beide heren niet weten waar zij aan beginnen, als zij alles en iedereen uit de boks-, kickboks-, MMA- of welke wereld dan ook blijven testen.

Harde sport

"Dit is geen voetbal he?", zei Canelo in een interview met journalist Graham Bensinger. "Die vechters kunnen hen kapotmaken." Hij begreep er dan ook niets van dat de boksbonden deze trend van vechtende sterren versus professionals 'gewoon' accepteren.

"Waarom krijgen mensen een licentie als zij nog nooit 1 punch hebben uitgedeeld?", ging Canelo verder. "Als er iemand sterft, zijn de autoriteiten en bokscommissies verantwoordelijk. Waarom? Zij keurden die licentie toch goed?" Sowieso kon Canelo geen enkel begrip opbrengen voor de 'indringende' mensen in de bokswereld zoals de Paul's.

Geen code

"Ze hebben geen respect", aldus Canelo. "Alles draait voor hen om het geld. Het is respectloos naar 'echte' vechters." Of Canelo zelf een keer tegen dan wel Logan of Ben Askren-sloper Jake wil knokken? "Ik zou hen uitnodigen voor een sessie om te sparren. Dan weten ze écht waar het over gaat."