Dit was Glory 90: verslag van alle main event gevechten
i

Glory

Dit was Glory 90: verslag van alle main event gevechten

Emiel Versteeg • 22:05, 23-12-2023 / Laatste Update: 03:14, 08-01-2024

Het laatste kickboksevent van Glory van 2023 vond plaats in Ahoy in Rotterdam. Er stonden 6 main event partijen op het programma, met als hoogtepunt het gevecht tussen Endy Semeleer en Anwar Ouled-Chaib voor de titel (welterweight). Daarnaast kwam Murthel Groenhart in actie tegen Bulgaar Teodor Hristov.

Nog voordat de gevechten begonnen kwam Glory met groot nieuws: Rico Verhoeven tekende een nieuw contract bij Glory. Daarnaast bevestigde hij zijn deelname aan het achtmanstoernooi van Glory.

Kombou vs Touchassie

Het eerste grote gevecht van deze avond was snel beslist. Mohamed Touchassie sloeg tegenstander Brice Kombou in de eerste ronde driemaal tegen de vlakte. Het gevecht was na 1 minuut en 50 seconden voorbij en daarmee was er direct veel spektakel in Ahoy.

Peposhi vs Trindade

Ook het tweede gevecht bevatte veel spektakel. Beide kickboksers gingen eenmaal naar de grond. Miguel Trindade vocht een prima partij, maar Berjan Peposhi kwam als winnaar uit de strijd na een split decision.

Berjan Peposhi and Miguel Trindade trade knockdowns 🤯 #GLORY90 pic.twitter.com/rPRu32W5WB

— GLORY Kickboxing (@GLORY_WS) December 23, 2023

Kehl vs Hambaryan

Enriko Kehl en Arman Hambaryan verschenen in de ring voor het derde gevecht. Ook hier werd het einde niet gehaald. Kehl stond na twee rondes al voor en deelde vervolgens rake klappen uit aan het begin van de derde ronde. Daarmee wist de Duitser zijn tegenstander uit te schakelen met een technische knock-out. De beelden van de TKO zie je hieronder:

STANDING TKO 🥶

Enriko Kehl put on a show at #GLORY90! pic.twitter.com/IgtDzIExYN

— GLORY Kickboxing (@GLORY_WS) December 23, 2023

Groenhart vs Hristov

Het vierde gevecht werd deels ontsierd door een lange pauze in de tweede ronde. Teodor Hristov werkte Murthel Groenhart naar de grond met een tik met de elleboog. Hristov bood zijn excuus aan, waarna het gevecht verder ging. Na drie rondes bleek Hristov te sterk voor Groenhart, de Bulgaar werd door de jury unaniem als winnaar uitgeroepen.

Khachab vs Filipovic

Een opgeleefd Ahoy kreeg een heerlijk gevecht voorgeschoteld in dit heavyweight kwalificatiegevecht. Het Rotterdamse publiek verkoos Nabil Khachab tot favoriet en de jonge Marokkaan wist een goed gevecht neer te zetten tegen Serviër Nikola Filipovic. Het ging er hard aan toe in de eerste ronde die werd gewonnen door Khachab. In de tweede ronde ging het er nog harder aan toe, na twee minuten ging Filipovic naar de grond waarna de Serviër aardig uitgeput leek. Toch kwam er een derde ronde, maar ook hier was Khachab duidelijk de sterkste. De vijf juryleden kwamen daarom ook tot een unaniem besluit: Nabil Khachab zegevierde met duidelijke cijfers.

Nabil Khachab left no doubt 🇲🇦 #GLORY90 pic.twitter.com/QogCSXEogR

— GLORY Kickboxing (@GLORY_WS) December 23, 2023

Semeleer vs Anwar

Het hoogtepunt van de avond was snel voorbij. Na 1 minuut en 53 seconden werd Endy Semeleer uitgeroepen tot de winnaar van dit gevecht. Anwar Ouled-Chaib begon moedig aan het gevecht, maar had uiteindelijk niks in te brengen. Semeleer behoudt zijn titel en won met een technical knock-out. Na afloop van het gevecht sprak Sportnieuws.nl met Semeleer.

#ANDSTILL!

Endy Semeleer defends his Welterweight Title with a first round knockout at #GLORY90 🇨🇼 pic.twitter.com/woVfUgEbPD

— GLORY Kickboxing (@GLORY_WS) December 23, 2023