Remy Bonjasky over deelname Rico Verhoeven achtmanstoernooien: 'Hij had het altijd blijven horen'
i

Getty Images

Remy Bonjasky over deelname Rico Verhoeven achtmanstoernooien: 'Hij had het altijd blijven horen'

Rick Kraaijeveld • 19:19, 11-01-2024 / Laatste Update: 14:20, 15-01-2024

Over twee maanden is het zo ver: de Glory Grand Prix waar Rico Verhoeven ook bij zal zijn. Daar is Bonjasky erg blij mee: "Hij had niet kunnen stoppen zonder zo'n toernooi geproefd te hebben", zei hij in zijn column in het AD.

Bonjasky denkt ook dat Verhoeven het bijna aan zijn stand verplicht is. "Al die verhalen over eventuele reputatieschade die hij zou kunnen lijden: bullshit! Verhoeven laat een bepaalde durf zien door mee te doen. Ik denk dat hij wil bewijzen een echte vechter te zijn en dat hij monden wil snoeren van critici die stellen dat hij geen toernooivechter is. Als hij nooit een achtmanstoernooi gevochten had, had hij dat altijd blijven horen."

Kansen Rico Verhoeven

Naast Rico doen ook Antonio Plazibat, Levi Rigters, Tariq Osaro, Sofian Laïdouni, Uku Jürjendal, Bahram Rajabzadeh en Nabil Khachab mee aan het toernooi. Volgens de oud-kickbokser een gemêleerd gezelschap. "De niveauverschillen zijn er zonder meer bij dit deelnemersveld, maar ik weet dat in een toernooi van alles kan gebeuren. Trap één keer verkeerd tegen een elleboog aan en de dokter kan je zomaar naar de kleedkamer en het ziekenhuis verwijzen."

Grote afwezige

Toch is er één naam die Bonjasky wel graag bij het toernooi had willen zien: Jamal Ben Saddik. "Hij vindt zelf ook dat hij mee had moeten doen, publiceerde daar ook wat over, maar de beweegredenen blijven een beetje vaag. Hij is een publiekstrekker en won in 2018 een toernooi bij Glory. Hopelijk komt hij als invaller alsnog in het toernooi terecht. Een grote naam als hij hoort erin."

Glory heeft ondertussen reactie gegeven bij het AD: "Jamal Ben Saddik was om bekende redenen (een dopingschorsing, red.) vrijwel heel 2024 niet beschikbaar en is daarom uit de ranking gehaald, zoals onze regels zijn. De kwalificatiekansen zijn daarom ook gegaan naar vechters die actief waren, waarbij we uiteraard ook de ranking hebben aangehouden."