Jamal Ben Saddik ontbreekt bij GLORY Grand Prix: 'Fans willen spektakel, krijgen ze niet'
i

ProShots

Jamal Ben Saddik ontbreekt bij GLORY Grand Prix: 'Fans willen spektakel, krijgen ze niet'

Marcel Roes • 12:07, 01-01-2024 / Laatste Update: 18:21, 04-01-2024

Jamal Ben Saddik doet niet mee aan de Heavywight Grand Prix van kickboksbond GLORY. Dat toernooi met acht man vindt op 9 maart plaats in de GelreDome (Arnhem). Rico Verhoeven is wel van de partij.

De 8 zwaargewichten die op komen draven zijn naast Verhoeven ook Tariq Osara, Levi Rigters, Uku Jürjendal, Bahram Rajabzadeh, Sofian Laïdouni en Antonio Plazibat. Een fraai lijstje, maar veel kickboksfans willen ook Jamal Ben Saddik in de line-up zien. Waarom ontbreekt Goliath?

Contract bij GLORY

De 33-jarige Ben Saddik gaat in op die vraag op Instagram. "Oké mensen, ik krijg veel de vraag waarom ik niet in het toernooi zit en of ik nog steeds bij Glory zit", aldus Goliath. "Op de vraag of ik nog steeds bij GLORY zit, daarop is het antwoord JA! Ben nog steeds onder contract bij GLORY."

"Of het jammer is dat ik niet in het 8 mans toernooi zit: JA! Wetende dat ik de enige vechter ben die zo en titel heeft gewonnen in 2018’. En ik ergens wel een bescheiden meerwaarde/toevoeging kon zijn voor het toernooi."

Klokkentellers

Al met al lijkt Ben Saddik dus ook niet te kunnen verklaren wat de reden is voor zijn afwezigheid. Dat hij in dit veld thuishoort, en ook wel wat potten had kunnen breken, dat staat voor hem buiten kijf. Hij sneert naar een paar andere deelnemers: "De fans komen voor spectacle. En dat krijgen ze niet door punten tikkers/klokken tellers."

GLORY Heavyweight Grand Prix in 2018

In december 2018 was Ben Saddik de sterkste bij de GLORY Heavyweight Grand Prix in Rotterdam. Hij versloeg achtereenvolgens Arkadiusz Wrzosek, Jahfarr Wilnis en Benjamin Adegbuyi.

Lees ook: Kickboksbond GLORY zet in op toernooien: elk kwartaal een Grand Prix in 2024