MMA-vechter Conor McGregor op de weg terug: 1e sparringsessie sinds horrorblessure

Joris Kaper • 13:37, 14-04-2022 / Laatste Update: 23:44, 11-12-2023

MMA-vechter Conor McGregor is op de weg terug! De voormalig UFC-wereldkampioen werkte woensdag zijn eerste sparring-sessie af en dat was zijn eerste in 278 dagen(!) tijd.

Bijna een jaar geleden alweer stond McGregor voor de laatste keer in de kooi van vechtsportorganisatie UFC. Dat liep slecht af voor de MMA-vechter, want de Ier brak in die partij tegen Dustin Poirier zijn scheenbeen en moest daardoor opgeven. Na een lange revalidatie is McGregor nu ook weer begonnen met trainen, zo is te zien op zijn Instagram-account.

McGregor werkt aan comeback

In de Crumlin Boxing Gym in het Ierse Dublin werkt McGregor aan zijn comeback. De Ier is al een aantal weken in training, maar sparren tegen iemand anders deed hij nog niet eerder na zijn blessure. De vechtsporter is gebrand op een goede comeback nadat hij zijn laatste 2 partijen verloor. Dat gebeurde hem nog nooit eerder tijdens zijn carrière.

Volgende gevecht

Een gevecht staat op dit moment nog niet op de agenda voor McGregor. Wel liet hij eerder weten op termijn een gevecht te willen tegen de huidig kampioen in het weltergewicht, Kamaru Usman. Daarvoor zal hij echter nog even op zijn beurt moeten wachten en lijkt een ontmoeting met een andere tegenstander eerder te gebeuren. Usman is namelijk herstellende van een handblessure en zal daarna waarschijnlijk eerst nog een titelgevecht aangaan tegen Leon Edwards.