Mo Touchassie moet in 5 dagen voorbereiden op titelgevecht tegen Abena: 'Grote Haagse support achter me'
i

Glory Kickboxing

Mo Touchassie moet in 5 dagen voorbereiden op titelgevecht tegen Abena: 'Grote Haagse support achter me'

Martijn Baars • 22:07, 02-11-2023 / Laatste Update: 00:29, 05-01-2024

Mo Touchassie hoorde dinsdag dat hij zaterdag op Glory Collision 6 een titelgevecht moet vechten. De pas 22-jarige kickbokser is de vervanger van de geblesseerd geraakte Tarik Khbabez. Daarom mag hij het nu opnemen tegen kampioen Donegi Abena in het Gelredome in Arnhem zaterdag. Maar 'Baby Badr', zoals mensen hem noemen, heeft er zin in.

Normaal gesproken heb je voor de voorbereiding op een titelgevecht wel een paar maanden nodig. "Ja, en nu heb ik amper 5 dagen”, schetst Mo Touchassie tegen het AD. "Ik had dinsdag heerlijk getraind en zat nog wat na te praten met wat andere jongens en m’n trainer Mike Passenier. Toen kwam het bericht naar buiten van de blessure van Tarik. Ik zei nog een beetje dollend: hmm, misschien is dat wel iets voor mij.”

'Ik ben een vechter'

Een paar uur later werden zijn gedachten waarheid. "Nog die middag belde Mike me op. Hij vroeg: ‘Hoe voel je je?’ Ik zei: ‘Ik voel me goed, ik ben scherp.’ Mike zei: ‘Da’s mooi, want je kunt zaterdag de ring in.’ Nee, ik hoefde er niet lang over na te denken en heb er ook niet over getwijfeld. Ik ben een vechter. Een vechter gaat een gevecht niet uit de weg.”

Bijna afgestudeerd

In het dagelijks leven is de kickbokser uit Den Haag bijna afgestudeerd aan het Maas College in Rotterdam (maatschappelijk werk). Touchassie is in de wijk Transvaal geboren en getogen, dus weet hij dat er veel vrienden, familie en fans hem komen supporten. "1 ding is nu al zeker: ik zal een grote Haagse support achter me hebben staan. Ik merkte de afgelopen tijd al dat die aan het toenemen was. En met deze grote mooie kans groeit die nog eens extra.”