🥊 📺 | Hier lees je ALLES wat je MOET weten over GLORY 77

Trevor Wagener • 21:30, 27-01-2021 / Laatste Update: 12:10, 08-01-2024

Nog een paar nachtjes slapen kickboksliefhebbers, dan is het zover! Zaterdag 30 januari staat GLORY 77 in Ahoy op het programma. Los van de 3 gevechten tijdens het 4-manstoernooi, waar de belangen als absolute headliners groot zijn, staat er uiteraard véél meer op het programma.

Overigens is alles te zien via Glory's PPV (Pay Per View), of via de kanalen van Spike TV. GLORY 77 wordt zoals gebruikelijk geopend met de gebruikelijke opwarmers, de prelim-partijen. Omdat corona voor Itay Gershon een spelbreker bleek (hij mag Israël niet uit), gaat zijn partij tegen Guerric Billet niet door.

Lees ook: Livestream: hier kijk je naar GLORY 77 met Rico Verhoeven en Hesdy Gerges

Fitties

Blijft er wel een prelim over dan? Jazeker! Martin Pacas en Muhammmed Balli gaan rond de klok van 19:00 uitmaken wie de 'grote opwarmer' wint. De partij tussen Pacas en Balli is hier live te zien. Vanaf 20:00 begint het grote werk. Te beginnen met de clash tussen Donegi Abena en Luis Tavares.

Volgens Tavares en zijn team is Abena de 'Jupiler League' onder de tegenstanders en lijkt hij wel verliefd te zijn op Tavares, omdat Abena te veel over hem zou praten. Het leidde onder meer tot deze IG-post van Tavares. Dat belooft wat! (lees verder onder de video)

 

 

Een bericht gedeeld door 𝐋𝐔𝐈𝐒 𝐓𝐀𝐕𝐀𝐑𝐄𝐒 (@officialtavares)

Sloperij BV's

Daarna is het tijd voor de strijd tussen Tiffany 'Timebomb' van Soest en de Braziliaanse Aline Pereira (ja, de zus van Alex) om de titel in het superbantamgewicht. Daarna is het tijd voor hét veelbesproken 4-manstoernooi onder de zwaargewichten met Hesdy Gerges, Tarik Khbabez, Levi Rigters en regerend titelhouder Rico Verhoeven.

Het verhaal is inmiddels bekend: eigenlijk zou Verhoeven het opnemen tegen Jamal Ben Saddik, maar die raakte geblesseerd en dus moest er een vervanger komen. Dit werd uiteindelijk, na veel speculatie, een 4-manstoernooi in de vorm van 2 halve finales en 1 finale. 3 gevechten dus.

Als uitdager is Gerges aan Verhoeven verbonden. Die 2 hebben uiteraard een lange geschiedenis, vol met wedstrijdpartijen maar ook scheldpartijen! Sloopmachine Khbabez vecht tegen het grote talent Rigters. De winnaars beide halve finales vechten als afsluiter van de avond de finale. Volgt dat dan allemaal na elkaar? Nee!

3e partij

Eerst maken de grote rivalen Cédric Doumbé en Murthell Groenhart op het weltergewicht voor de titel. Deze, nou ja, rubber grudge match zal de 3e zijn na 2 eerdere. Doumbé won de 1e, Groenhart de rematch. Deze match is dus bepalend voor wie voorstaan en het zijn 2 heren die elkaar echt niet mogen! Daarna knokken Alex Pereira en Artem Vakhitov om de bout in het halfzwaargewicht. (lees door onder de video!)

La grand finale

Dáárna is de finale tussen de winnaar van Verhoeven/Gerges en Khbabez/Rigters. Wie de finale wint, mag zich uiteraard de grote GLORY 77-tournament kampioen noemen. LET OP! Niét de kampioen van GLORY. Oftewel: stel Verhoeven is niét de winnaar van dit toernooi, behoudt hij alsnog zijn GLORY-titel. Die staat dus niet op het spel...

Starting the #GLORY77 Heavyweight Tournament with a banger!

Get your PPV now! ➡️ https://t.co/uTSL57RrNU pic.twitter.com/urcaiVd8Ac

— GLORY Kickboxing (@GLORY_WS) January 27, 2021