Nederlandse UFC-legende Stefan Struve moet noodgedwongen stoppen met vechten: 'Gezondheid gaat voor'
i

Getty Images

Nederlandse UFC-legende Stefan Struve moet noodgedwongen stoppen met vechten: 'Gezondheid gaat voor'

Martijn Baars • 15:55, 15-02-2021 / Laatste Update: 06:09, 08-01-2024

Stefan Struve heeft verrassend per direct een punt gezet achter zijn bestaan als profvechter. De Nederlander, bijna 33 jaar oud, maakte op Instagram bekend te stoppen met professioneel vechten in de UFC. Al sinds 2009 vocht hij in de grootste MMA-competitie ter wereld en groeide hij uit tot een legende.

De reden voor zijn stoppen is dat hij last heeft gekregen van permanente schade in zijn gehoor. Hij heeft problemen met zijn evenwichtsorgaan en heeft oorsuizen en tinnitus. Gelukkig voor hem heeft hij alleen klachten als hij zich overintensief in moet spannen, bijvoorbeeld tijdens een trainingskamp voor een groot gevecht.

'Familie en gezondheid gaan voor'

In zijn dagelijks leven kan hij zonder klachten de dag doorkomen. Maar. zo zegt hij nu: 'Ik heb de beslissing gemaakt dat het tijd is om mijn handschoenen in de ring te gooien. Mijn familie en mijn gezondheid gaan nu voor. Ik ben de UFC, mijn trainers en mijn fans eeuwig dankbaar voor de carrière die ik heb kunnen maken.'

Indrukwekkende carrière

In het MMA won hij 29 gevechten en verloor er 13. Zijn laatste 2 gevechten (tegen Tai Tuivasa op 24 oktober 2020 en Ben Rothwell op 7 december 2019) verloor hij allebei. Maar 'The Skyscraper' staat vooral bekend om zijn indrukwekkende zeges op grote UFC-namen als Antonio 'Bigfoot' Silva en Stipe Miocic, de huidige wereldkampioen bij de UFC in het zwaargewicht.