🎥​ | Ken je deze Canadese boksster (25) al via Tiktok of Insta? 'Goed om mezelf in de spotlights te zetten'

Martijn Baars • 18:26, 05-06-2022 / Laatste Update: 10:37, 12-12-2023

De naam Nyousha Nakhjiri zegt je waarschijnlijk nog niet zoveel, maar zij is een boksster in opkomst. De 25-jarige Canadese is pas voor de 2e keer in Europa voor een gevecht. Op de Eindhoven Box Cup probeert de boksster de sport én zichzelf in de kijker te spelen.

"Het is belangrijk voor mij om aandacht te krijgen. Ik moet een voorbeeld zijn voor andere meisjes die graag willen boksen", zegt ze in gesprek met Sportnieuws.nl. Zelf is ze actief op TikTok en Instagram, ook daar post ze veel om maar een beetje aandacht te krijgen. "Het is op dit soort toernooien weleens een afleiding voor me, ik moet namelijk allereerst presteren."

'Atleten krijgen te weinig aandacht'

Maar toch vindt ze het belangrijk om aan te geven hoe belangrijk aandacht is voor haar sport. "Boksen is een sport waarbij de atleten vaak weinig aandacht krijgen. In Europa is de sport al een stuk groter dan in Canada. Daar is het nog echt upcoming. Dit is pas mijn eerste jaar dat ik uitkom voor Team Canada en ik hoop dat dit soort toernooien mijn positie alleen maar groter maken.

Check hieronder het hele YouTube-interview met Nakhjiri