Publiekstrekker Nieky Holzken tekent na zware onderhandelingen ‘het beste contract van zijn carrière’
i

Getty Images

Publiekstrekker Nieky Holzken tekent na zware onderhandelingen ‘het beste contract van zijn carrière’

Martijn Baars • 14:47, 13-09-2021 / Laatste Update: 05:58, 08-01-2024

De onderhandelingen duurden ruim 4,5 maand, maar nu is het dan eindelijk zover: Nieky Holzken (37) tekent een nieuw 2-jarig contract bij ONE Championship. En dat lucht op, zeker ook vanwege de voorwaarden. "Dit is het beste contract in mijn carrière, nóg beter dan het vorige”, zegt Holzken tegen het Eindhovens Dagblad.

De Helmonder gaat de komende 2 jaar nog 6 partijen vechten voor de Aziatische vechtsportorganisatie, die in 10 jaar is uitgegroeid tot 1 van de grootsten van de wereld. In het contract staat bovendien dat 1 van die 6 partijen een titelgevecht is: momenteel is Regian Eersel (28) nog wereldtitelhouder in de lichtgewichtklasse.

'Wilde er zoveel mogelijk uithalen'

Holzken is de nummer 1 uitdager en 1 van de publiekstrekkers in het kickboksen bij ONE. In de laatste 3 jaar vocht hij 6 partijen, waarvan hij er 3 op knock-out wist te winnen. Vandaar ook dat Holzken met zijn manager, Vahid Abdi van Cantera Management, stevig kon onderhandelen over een nieuwe verbintenis: "Ik wilde er gewoon zoveel mogelijk uithalen, zeker na die laatste 2 KO's. Natuurlijk was het weleens frustrerend, maar we wilden allebei graag met elkaar door”, stelt the Natural, die nog 1 keer wereldkampioen wil worden.

'Daten met hun moeder'

Want Holzken weet ook: met zijn 37 heeft hij niet de eeuwige jeugd meer. Al is leeftijd volgens hem en trainer Sjef Weber ‘ook maar een getal’. Toch, normaal gesproken is dit wel het laatste contract, erkent Holzken zelf. "Over 2 jaar ben ik 39, ik moet er een keer mee stoppen. Straks sta ik tegen jongens die 20 jaar jonger zijn, dan had ik bij wijze van spreken ooit met hun moeder kunnen daten’”, zeg de Helmonder met een grijns. Uiteindelijk wil de 7-voudig wereldkampioen op den duur trainer worden en de sportschool van zijn schoonpa overnemen.