Rico Verhoeven koppelt zichzelf aan zwaarste tegenstander bij Glory: 'Die keuze was makkelijk'
Rico Verhoeven koos voor de Heavyweight Grand Prix voor de Fransman Sofian Laïdouni. ©Glory

Rico Verhoeven koppelt zichzelf aan zwaarste tegenstander bij Glory: 'Die keuze was makkelijk'

13:48, 31-01-2024 / Laatste Update: 14:05, 31-01-2024

Rico Verhoeven heeft zichzelf gekoppeld aan Sofian Laïdouni voor het achtmanstoernooi van Glory op 9 maart. De organisatie zelf noemt het de 'Heavyweight Grand Prix'. Hij koos voor de Fransman, omdat hij het zichzelf niet makkelijk wilde maken.

Bij het evenement mocht Verhoeven zelf kiezen tegen welke tegenstander hij wilde kickboksen. Hij koos voor de laatste partij en daarmee ook meteen de sterkste tegenstander in Laïdouni. Hij wilde het zichzelf niet makkelijk maken, zei hij bij het evenement. "Ik dacht: laten we meteen de hoogst geplaatste kiezen. Dan hebben we die maar weggewerkt."

Makkelijke keuze

"Kijk naar deze gasten, ze gaan allemaal voor problemen zorgen", aldus de King of Kickboxing. "Maar de keuze voor Laïdouni was een makkelijke voor me. Voordat mensen weer gaan zeggen van: 'Oh, hij kiest de laagst geklasseerde tegenstander, hij wil een makkelijk eerste gevecht'. Daarom koos ik voor de hoogst geklasseerde tegenstander."

Verhoeven is fan van de stijl van zijn Franse tegenstander. "Hij kan southpaw vechten, hij kan orthodox vechten, hij kan vanuit alle hoeken aanvallen. Hij is een allround fighter, een hand full. Ik ben er klaar voor."

Volgende tegenstander?

Als Verhoeven van Laïdouni wint, dan treft hij in de volgende ronde de winnaar van de partij tussen Nordine Mahieddine en Nabil Khachab. Wie denkt Rico dat de favoriet is? "Ik weet het niet. Ze hebben allebei totaal verschillende vechtstijlen. Nabil zet meer druk en gebruikt zijn gewicht en Nordine is technischer en explosief. 

"Het wordt een heel opwindend gevecht voor de fans. Ze zijn broeders, ze komen van dezelfde gym. Maar business is business, dus succes jongens", sloot Verhoeven lachend af.

Laïdouni bedankt Verhoeven

Zijn tegenstander, Laïdouni, wil Verhoeven vooral bedanken dat hij voor hem heeft gekozen. "Rico is een legende, ik heb hem al jaren op tv bekeken. Ik wilde graag tegen hem vechten, dus ik ben erg blij."

Hoe hij denkt Verhoeven te kunnen verslaan na tien jaar dominantie? "Ik kom uit een klein dorp en ben heel hongerig. Mensen zullen in de ring wel zien wat ik kan."

Volledige loting Glory

De volledige loting voor het evenement luidt als volgt: 

  • Levi Rigters - Uku Jürjendal
  • Tariq Osaro - Bahram Rajabzadeh
  •  Nabil Khachab - Nordine Mahieddine
  • Rico Verhoeven - Sofian Laïdouni