Tariq Osaro waarschuwt Rico Verhoeven: ‘Als ik nu tegen hem vecht, dan win ik’
Tariq Osaro (rechts) / Glory

Tariq Osaro waarschuwt Rico Verhoeven: ‘Als ik nu tegen hem vecht, dan win ik’

Rick Kraaijeveld • 19:47, 31-01-2024 / Laatste Update: 19:51, 31-01-2024

De loting van het achtmanstoernooi van GLORY is geweest. Rico Verhoeven koos voor een partij tegen Sofian Laïdouni. Aan de andere kant van de bracket vinden we Tariq Osaro terug en Levi Rigters. Laatstgenoemde ziet het als dé kans zichzelf te laten zien. Hij zegt tegen Sportnieuws.nl: “Ik droom al meer dan tien jaar over de beste worden.”

Rigters neemt het in de eerste partij op tegen Uku Jürjendal en is daarmee de opening van de avond. “Ik wilde niet per se de opening van de avond worden, ik had besloten om dat moment te kiezen. Ik had zijn partij tegen Badr gezien en daar zag ik veel openingen en kansen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat hij een sterke vechter is met veel power, maar ik denk niet dat het genoeg gaat zijn tegen mij.”

Kroonprins

Meer dan eens wordt Rigters de kroonprins van het kickboksen genoemd, die betiteling begrijpt hij wel. “Ik heb deze droom om de beste te worden al tien jaar. Dus dat mensen mij prins of weet ik veel wat noemen, is voor mij niks nieuws. In mijn hoofd wilde ik altijd al kampioen worden en zag ik mijzelf ook zo. Ik zou mijzelf nooit kroonprins noemen, maar in mijn hoofd wil ik wel de opkomende kampioen zijn.”

De titel 'kroonrpins' geeft hem geen extra druk. “Nee, ik voel van andere mensen geen druk. Alle druk die ik voel, leg ik op mijzelf. Dat is druk omdat ik mijzelf zo graag wil bewijzen. Op dit toernooi heb ik drie keer de kans om mijzelf te bewijzen maar ook drie keer de kans om te verliezen. Ik zie het vooral als kans om mijzelf te bewijzen, daar komt druk bij kijken.”

Wereldtitel

En die kans is er. Als hij dit toernooi wint, dan mag hij vechten om de wereldtitel. Ondanks dat het bij de Grand Prix niet om de wereldtitel gaat. “In het toernooi is het lastig om die titel te krijgen. Het zijn twee verschillende dingen. Het is wel belangrijk dat degene die dit wint, zometeen om de wereldtitel mag gaan vechten. Het voelt wel zo als je wint natuurlijk. Mocht je dit toernooi van Rico winnen, dan ga je je sowieso als kampioen voelen en sta je ook al tien punten voor als je tegen hem voor de titel gaat vechten. Maar in feite is het niet zo, want je wil natuurlijk wel gewoon die riem hebben.”

Tariq Osaro

Osaro kijkt erg uit naar het toernooi, maar wil het helemaal los zien van K1. “Ik vind niet dat je het moet vergelijken met K1, dat was die tijd en dit is deze tijd. Die tijden zijn gewoon anders. Dat was in die tijd een van de grootste toernooien, dit is nu in deze tijd een van de grootste toernooien met de beste vechters.”

Rico Verhoeven

Osaro vocht eerder al tegen Verhoeven, toen kreeg hij kritiek op zijn defensieve houding. Daar heeft hij wat aan veranderd, zegt hij. “Ja, ik ga het nu op dit toernooi wel heel anders aanpakken dan de vorige keer. Hoe ga ik niet zeggen, de mensen zullen het moeten zien 9 maart. De voorbereiding op een toernooi met meerdere gevechten gaat ook niet anders zijn. Ik ga bommen gooien, ik heb een linkse en heb een rechtse. Zo ga ik elk gevecht altijd in.” 

Één belofte doet hij de fans tenminste alvast: “Als ik deze keer weer tegen Rico kom, dan win ik hem. Dat zeg ik je wel.”