Titelgevecht snel over: Endy Semeleer slaat Anwar Ouled-Chaib direct al tegen de vlakte
i

Screenshot

Titelgevecht snel over: Endy Semeleer slaat Anwar Ouled-Chaib direct al tegen de vlakte

Emiel Versteeg • 23:41, 23-12-2023 / Laatste Update: 18:40, 07-01-2024

Het hoogtepunt van Glory 90 was het gevecht tussen titelhouder Endy Semeleer en underdog Anwar Ouled-Chaib. Laatstgenoemde won House of Glory en werd daarmee direct de uitdager van Semeleer. Het gevecht bleek een ongelofelijke mismatch: Ouled-Chaib had niks in te brengen en ging na 1 minuut en 53 seconden naar de vlakte. Semeleer behoudt zijn titel (welterweight).

Het event was ook gevuld met een aantal andere interessante gevechten. Lees alles over Glory 90 via deze link.

Record Semeleer

Het gevecht was in de eerste ronde al voorbij. Endy Semeleer was daar heel duidelijk over: "Het ging heel snel, dat was lekker want ik was hiervoor aan het werken. Ik wilde meer pressure en dat is gelukt." Een vaak genoemd moment was afgelopen vrijdag toen Semeleer en Ouled-Chaib met elkaar begonnen te bekvechten tijdens de persconferentie. "Hij begon over mijn record en dat is respectloos voor iemand die niet mijn weg heeft bewandeld. Dat was niet slim van hem, maar uiteindelijk heb ik het waargemaakt."

Semeleer wacht belletje Glory af

Semeleer is nog niet bezig met volgend jaar. "Het is even afwachten wat Glory wil. Misschien moet ik mijn titel verdedigen of komen er toernooien aan. Nu ga ik eerst lekker kerst vieren en wachten op een belletje." De kampioen is zeer zelfverzekerd en weet zeker dat hij zijn titel kan behouden. "Ik ben onverslaanbaar, maar jullie hebben pas een stukje van mij gezien. De wedstrijd was te kort om alles te laten zien wat ik in mijn mars heb, maar dat gaat er nog aankomen."