'Topkickbokser Arek Wrzosek was mogelijk doelwit van aanslag bij sportschool in Breda'
i

ANP

'Topkickbokser Arek Wrzosek was mogelijk doelwit van aanslag bij sportschool in Breda'

Martijn Baars • 14:32, 13-12-2023 / Laatste Update: 11:15, 07-01-2024

De schietpartij bij Hemmers Gym in Breda was mogelijk gericht op topkickbokser Arek Wrzosek (rechts op de foto). Dat meldt BN/DeStem op basis van ooggetuigen en 'betrouwbare bronnen'. Wrzosek was in de bekende vechtsportschool Hemmers Gym om te trainen. Bij het verlaten van de sportschool opende een schutter het vuur op de auto waar Wrzosek en bekenden van hem net ingestapt waren.

Dinsdag meldden diverse bronnen al dat de auto die beschoten werd, een Pools kenteken had. De Poolse bokser had 's morgens getraind in de bekende Bredase sportschool. De vechter en zijn gezelschap reden net de parkeerplaats af, toen de schutter het vuur opende. Zeker een van de kogels kaatste volgens de politie af op het voertuig en raakte daardoor een raam van de gym.

Gewonnen van Badr Hari

Wrzosek versloeg in november 2021 heel verrassend Badr Hari tijdens Glory 78 in Rotterdam Ahoy. Met een hoge trap vloerde hij zijn Marokkaanse tegenstander, waarna de Pool won. Bij de rematch in maart 2022 liep het gevecht helemaal uit de hand. Fans van beide vechters gingen met elkaar op de vuist. Wrzosek werd ontslagen door Glory en kickbokst inmiddels bij organisatie KSW.