Tyson Fury haakt af voor partij met Oleksandr Usyk door gapend gat boven zijn oog
Tyson Fury en Oleksandr Usyk in november © Getty Images

Tyson Fury haakt af voor partij met Oleksandr Usyk door gapend gat boven zijn oog

19:35, 02-02-2024 / Laatste Update: 19:35, 02-02-2024

Het gevecht tussen Tyson Fury en Oleksandr Usyk is van de baan. De reden: een flinke snee boven het oog van The Gipsy King. De partij stond oorspronkelijk ingepland voor 17 februari, maar er zal dus opnieuw een nieuwe datum gevonden moeten worden.

Fury en Usyk zouden eigenlijk op 23 december 2023 al tegen elkaar vechten, maar in oktober koos de Brit voor een miljoenengevecht met UFC-kampioen Francis Ngannou. Die won The Gipsy King ternauwernood, al was niet iedereen het daarmee eens. Nu is er dus een andere reden waarom Fury niet kan vechten, al baalt hij er zelf van.

"Ik ben er absoluut kapot van nadat ik me zo lang op dit gevecht heb voorbereid en in zo'n uitstekende conditie verkeer", zei hij in een verklaring. "Ik heb medelijden met iedereen die betrokken is bij dit enorme evenement en zal hard trainen zodra het oog genezen is. Ik kan alleen maar mijn excuses aanbieden aan alle getroffenen, inclusief mijn eigen team, Team Usyk, de undercard-vechters, partners en fans, evenals onze gastheren en mijn vrienden in het Koninkrijk Saoedi-Arabië."

Fury vs. Usyk

Het gevecht tussen Fury en Usyk zou worden gehouden in de Kingdom Arena in Riyad, Saudi-Arabië. Of er een vervanger komt, is niet bekend. Fury heeft de WBC-titel in het zwaargewicht op zak, Usyk de rest: WBA, IBF en WBO.