🎥​ | Zwaargewicht Emanuel Odinase: 'Hamburg is een gevaarlijke plek voor een topsporter'

Martijn Baars • 23:24, 05-06-2022 / Laatste Update: 07:09, 08-01-2024

Emanuel Odinase en Maxime Vaz vochten zaterdag misschien wel het mooiste gevecht op de Eindhoven Box Cup. De 2 zwaargewichten clashten hard, met de Duitser Odinase als winnaar. Na afloop stond de bokser, die vecht voor de havenstad Hamburg, Sportnieuws.nl te woord. Onder andere over het gevaar dat de Duitse stapstad herbergt voor topsporters.

Odinase heeft een Duitse moeder en zijn vader komt uit Nigeria. Een enorme kerel, die perfect Engels spreekt. Normaal gesproken heeft hij een dikke baard, maar die moest er helaas af voor de Eindhoven Box Cup. "Dat is een hele oude regel in het boksen. Ik moet gladgeschoren de ring in. Dus die baard is eraf."

Kijk ook: het interview met Odinases tegenstander Maxime Vaz

Op stap in Hamburg

Hamburg, de stad waar hij 3 jaar woonde, is een walhalla voor mensen die van God los willen. Alles is daar binnen handbereik. Vooral als je zoekt op de Reeperbahn. "Hamburg is best gevaarlijk voor topsporters", zegt Odinase glimlachend. "Er zijn veel discotheken en je hebt heel veel mogelijkheden om lekker uit te gaan. Maar als atleet moet je gefocust blijven."

'We verstaan elkaar'

Odinase neemt de Eindhoven Box Cup bloedserieus. "2 weken voor dit toernooi zei ik alles af. Even geen party's voor mij. Het is wel fijn dat het in Nederland is. Nederlanders en Duitsers lijken erg op elkaar. We verstaan elkaar als we tegen elkaar praten. Dus dan is het extra comfortabel dat mijn eerste internationale toernooi zo dichtbij huis is."

Zondag staat hij in de finale van de Eindhoven Box Cup.

Check hieronder het hele Youtube-interview met de Duitser Emanuel Odinase, in perfect Engels!