Oud-bokser Errol Parris (vocht tegen onder andere Badr Hari en Alistair Overeem) overleden

28 september 2022

Getty Images
oud-bokser-errol-parris-overleden-vocht-tegen-onder-andere-badr-hari-remy-bonjasky-alistair-overeem-onwel

Oud-bokser Errol Parris is op 52-jarige leeftijd overleden. Volgens zijn advocaat is Parris onwel geworden toen hij dinsdag langs het kanaal reed.


Parris werd woensdagmorgen in de Zuid-Willemsvaart bij Erp gevonden.

Zeges op grote namen
Parris boekte in zijn gloriedagen als vechtsporter overwinningen op boksgrootheden als Badr Hari, Remy Bonjasky en Alistair Overeem. Hij was zowel Nederlands- als Europees kampioen kickboksen.

In november 2016 kwam hij ook in het nieuws omdat hij gearresteerd werd op verdenking van zware mishandeling. De rechtbank in Breda legde hem daar in 2021 een celstraf van 15 maanden cel voor op, maar het hoger beroep liep nog.

Lid van beruchte motorclub
Met andere leden van de inmiddels verboden motorclub No Surrender was Parris volgens de rechtbank verantwoordelijk voor het aftuigen van een in ongenade gevallen clublid. Dat gebeurde in Bergen op Zoom, tijdens een begrafenis van een prominent No Surrender-lid.

Hij kreeg extra straf omdat op de dag van zijn arrestatie ruim een kilo cocaïne in zijn huis werd gevonden en enkele maanden eerder ook een blok cocaïne in zijn auto werd aangetroffen.