Vechtsoap krijgt vervolg: Glory verwijdert Jamal Ben Saddik uit zwaargewichtranglijst

8 februari 2023

Kickbokser Jamal Ben Saddik is door vechtsportorganisatie Glory geschorst en uit de zwaargewichtranglijst verwijderd. De 32-jarige knokker heeft de regels overtreden, is de constatering uit een onderzoek dat de laatste maanden naar hem liep. Zijn aanvankelijk gewonnen gevecht tegen Benjamin Adegbuyi in augustus van vorig jaar is omgezet naar 'no contest'.


Vorige maand werd bekend dat er een juryproces werd uitgevoerd naar Ben Saddik en dat 'The Goliath' tot nader order geen nieuwe gevechten zou krijgen. Dat kwam naar buiten nadat de Belgische Marokkaan zélf Glory onder druk had gezet door te stellen dat hij met pensioen zou gaan als hij voor juli geen gevecht voorgeschoteld zou krijgen. Het onderzoek naar Ben Saddik was daar dus de reden van.

Het is een chaos in de zwaargewichtdivisie van Glory, de populairste divisie. Rico Verhoeven is geblesseerd en zijn wereldtitelgevecht met Antonio Plazibat is tot na de zomer uitgesteld. Ben Saddik is dus geschorst en Alistair Overeem is in afwachting van de uitslag van zijn B-staal, nadat hij positief testte op doping na zijn zege op Badr Hari.

Dope bij Glory
Hari op zijn beurt zei na die nederlaag serieus te overwegen te stoppen met kickboksen. Glory heeft daarbij een probleem met dopinggebruik, want onlangs werden ook Cihad Kepenek en Luis Tavares al geschorst en uit de ranglijsten verwijderd door de organisatie.