Zelfs Oekraïense boks-selectie komt met de Europees kampioen naar Eindhoven Box Cup

12 mei 2022

Getty Images
eindhoven-box-cup-2022

De Oekraïense boks-selectie zal in het Pinksterweekend 'gewoon' naar Nederland komen voor de Eindhoven Box Cup. Met onder anderen Europees kampioen Olexander Melenyuk in de gelederen trainen de boksers uit dat land al een tijdje in Duitsland. Vanwege de invasie van Rusland zijn ze al een tijdje van huis. Maar nu gaan ze dus boksen in Eindhoven.


Van vrijdag 3 juni tot en met maandag 6 juni keert namelijk het grootste bokstoernooi van West-Europa weer terug in het Van der Valk-hotel in Eindhoven. Het wordt de 6e editie van het toernooi, maar de afgelopen 2 jaar ging het vanwege corona telkens niet door.

TeamNL én internationale toppers
Ook TeamNL zal met de voltallige boks-selectie aanwezig zijn en vechten. Denk aan namen als Rick de Nooijer, Farshid Bos en Juna Prinsen. Onder de internationale namen die meedoen aan de Eindhoven Box Cup zien we veel WK- en Olympische Spelen-namen: David Pina (Kaapverdië), Michaela Walsh (foto, Ierland), Marine Camara (Mali), Jack Oliphant (Engeland), Nigel Paul (Trinidad en Tobago) en Rex Tso (Hongkong).

Kaarten voor de Eindhoven Box Cup kun je hier bestellen!