🎥 | Gary Neville woest op ‘zijn’ United na voorstel voor Super League: ‘Schandalig, laat ze maar degraderen’

18 april 2021

12 topclubs in Europa hebben zondag een mes in de rug van de UEFA en elke voetbalfan ter wereld gestoken. Zij willen graag een eigen Super League en daarmee dus andere (kleinere) clubs buitensluiten. De hele Premier League wordt met zo'n Super League ook niks waard. En dus is heel Engeland boos op de 6 clubs uit hun land die zo'n Super League willen.


Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Tottenham Hotspur en Chelsea willen zich samen met Juventus, Inter, AC Milan, FC Barcelona, Real Madrid en Atletico Madrid afscheiden van de rest en elk jaar lekker potjes tegen elkaar gaan spelen. Alles voor het geld natuurlijk. Maar Gary Neville, clubman in hart en nieren van Manchester United, walgt van de actie van zijn club.

'Een absolute schande'
"Laat ze maar degraderen, samen met Liverpool en Arsenal. Juist zij moeten beter weten. Zij laten iedereen in de steek: de andere 14 clubs in de Premier League en het Championship. Schandalig. Als ze die Super League ondersteunen, moeten ze keihard gestraft worden. Laat Fulham maar in de Premier League, Sheffield United ook. En laat Manchester United, Arsenal en Liverpool maar degraderen. Dit is een absolute schande als dit doorgaat."

UEFA krijgt massaal steun
Check de reactie van Neville bij Sky Sports bovenaan dit artikel. De grote competities (Premier League, Serie A, Ligue 1, Bundesliga en La Liga) steunen de UEFA en distantiëren zich van de wens van die 12 topclubs. De UEFA dreigt al die clubs ook uit te sluiten van elke Europese competitie. Mogelijk worden zelfs spelers van die clubs ook uitgesloten van het meedoen aan EK's en WK's.