5 spelers Oranje Onder 19 weggestuurd na uitnodigen meisjes op hotelkamer

7 september 2021

ANP
xavi-simons-meisjes-oranje-onder-19

Ar’jany Martha, Mimeirhel Benita, Naci Ünüvar, Rio Hillen en Xavi Simons zijn door coach Bert Konterman weggestuurd bij Oranje Onder-19. De 5 hebben de coronaregels overtreden door meisjes uit te nodigen op hun hotelkamers. Dat meldt onder andere De Telegraaf.


De KNVB bevestigt het feit dat het vijftal is weggestuurd door Konterman, maar wil over de exacte reden geen uitspraak doen. "Ar’jany Martha, Mimeirhel Benita, Naci Ünüvar, Rio Hillen en Xavi Simons hebben de bubbel van het team doorbroken en zijn daarom teruggestuurd naar hun clubs. Dillon Hoogewerf was al eerder weggestuurd", laat een woordvoerder weten.

Bubbel
"Om besmetting binnen de nationale teams tegen te gaan worden er protocollen aangehouden om spelers en staf te beschermen. Er wordt een zogenoemde ‘voetbalbubbel’ gecreëerd en ook wordt er getest. Zo is de kans op besmettingen binnen een team het kleinst. De KNVB heeft een verantwoordelijkheid naar clubs en spelers om alles zo coronaproof mogelijk te organiseren. Verder doen wij hier geen inhoudelijke uitspraken over", aldus de woordvoerder.

Verloren van Italië
Martha, Ünüvar en Hillen spelen bij Ajax, Benita bij Feyenoord en Simons bij Paris Saint-Germain. Het vijftal miste door het overtreden van de coronaregels de wedstrijd van maandag tegen Italië. Oranje Onder-19 ging met 0-3 onderuit.