Dirk Kuyt en ADO Den Haag uit elkaar: eerste klus als hoofdtrainer al na 176 dagen voorbij voor oud-topvoetballer

24 november 2022

Pro Shots / Toin Damen

Dirk Kuyt is ontslagen als trainer van ADO Den Haag. De leiding van ADO houdt de 42-jarige trainer, die pas aan zijn eerste seizoen in Den Haag bezig was, verantwoordelijk voor de slechte prestaties.


Voor Dirk Kuyt komt er zo na 176 dagen al een einde aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. In Den Haag kende dat Katwijker al met al een dramatische periode, waarin hij zijn elftal nooit op de rit kreeg. Kuyt beleefde met de Haagse club met 3 nederlagen en 9 tegendoelpunten in de 1e 3 competitieduels de slechtste seizoensstart uit de historie van de Haagse club.

17e na 16 duels
Na die seizoensstart kende de ploeg van Kuyt af en toe wel een opleving. Zo werden er knappe zeges geboekt op PEC Zwolle (1-2) en FC Eindhoven (1-0). Maar constant werd de Haagse ploeg nooit, waardoor ADO na 16 wedstrijden op een zeer teleurstellende 17e plek staat.

Onrust
De afgelopen 5 duels werden door de Haagse ploeg niet gewonnen, een reeks waarin met name de nederlagen tegen het geplaagde Helmond Sport (2-1) pijnlijk was. Daarnaast was het buiten het veld uiterst onrustig bij de Haagse club. Zo stapte technisch manager Daryl Janmaat plotseling op en dienden bepalende spelers Thomas Verheydt en Ricardo Kishna een transferverzoek in.

Steun
Om een ontslag leek Kuyt zich geen zorgen te hoeven maken, getuige de woorden van Edwin Reijntjes in een statement over de slechte resultaten van de Haagse club. Daarin zei de bekritiseerde algemeen directeur dat ADO nog altijd het vertrouwen in Dirk Kuyt had en hij trainer van de Haagse club zou blijven. Die woorden bleken na het verloren duel met Roda JC (0-1) van woensdagavond toch ongegrond.

Wie de opvolger van Kuyt wordt, is nog niet duidelijk.