ADO wint in extremis van NAC na treffer in blessuretijd

Rick Kraaijeveld • 22:47, 10-05-2022 / Laatste Update: 16:15, 08-01-2024

ADO den Haag heeft gewonnen van NAC Breda in de 1e ronde van de play-offs voor een plek in de Eredivisie. In de 1e helft was het Sem Steijn die de club uit Den Haag op voorsprong zette. ADO dat lang de betere ploeg was, kreeg het de laatste 20 minuten toch zwaar. Maria scoorde nog de 1-1 voor NAC, maar in de laatste minuut was het toch ADO dat er met de winst vandoor ging door een goal van Sacha Komljenovic.

ADO den Haag met Sem Steijn, de zoon van de bij NAC weggepeste Maurice Steijn, begon sterk aan de wedstrijd tegen NAC. Rond het half uur moesten ze al afscheid nemen van Ricardo Kishna, die geblesseerd van het veld ging. Een paar minuten later scoorde Steijn de 0-1. Hij kreeg de bal uit de rebound voor zijn voeten, nam de bal mooi mee en rondde af. Daarna liep hij naar de B-Side van NAC om even te wijzen naar de naam op zijn shirt. Dit om revanche te nemen voor zijn vader.

De diesel die NAC heette

NAC Breda kwam gaandeweg steeds beter in de wedstrijd. De 1e paar minuten van de 2e helft verliepen nog wat stroef, maar het laatste half uur was voor de thuisploeg. ADO kwam nog goed weg. Een schot van buiten de 16 werd aangeraakt door Steijn met zijn elleboog, echter wuifde de scheidsrechter appel voor hands weg.

Haags kwartiertje werd Breda's kwartiertje

Waar ADO normaal gebruik maakt van een Haags kwartiertje, was het ditmaal de beurt aan NAC. Op de klokslag van het laatste kwartier was het Michael Maria die de bal binnenschoot met een verwoestende uithaal. Voordat Maria schoot had Mario Bilate een mooie solo ingezet. Hij zag Maria er beter voor staan en legde de bal af op Maria: 1-1.

ADO wint diep in blessuretijd

Toen alles en iedereen in het stadion al dacht dat het voorbij was, was daar toch nog een keer ADO. In de rechterhoek van de helft van NAC werd er mooi gecombineerd. Daryl Janmaat kon daardoor vrij doorlopen richting de 16 van NAC Breda. Hij zag teamgenoot Sacha Komljenovic naast zich vrijlopen, de bal werd overgespeeld en Komljenovic kon rustig binnentikken.

Return in Den Haag

En zo doet ADO goede zaken in aanloop naar de return in Den Haag. Met een 2-1-voorsprong zit ADO op rozen. Uitdoelpunten tellen niet meer mee, dus alles is nog te overzien voor NAC.