Ajax gooit het in de slotfase om en wint prachtige Klassieker van Feyenoord

Brian Vesseur • 17:28, 20-03-2022 / Laatste Update: 17:19, 08-01-2024

Ajax heeft de Klassieker gewonnen! De Amsterdammers kwamen 2 keer op achterstand tegen Feyenoord, maar Ajax draaide het in de slotfase om. Antony zorgde in de 86e minuut voor de bevrijdende 3-2. Ajax blijft - na héél veel moeite - koploper van de Eredivisie.

De 192e Klassieker kende wat opstartproblemen. Supporters van Ajax zaten te knoeien met vuurwerk, waardoor er een brandje ontstond op de tribune. De wedstrijd startte daarom een minuut of 5 later.

Feyenoord vloog uit de startblokken en zorgde ook op het veld voor vuurwerk. Al na 8 minuten scoorde Luis Sinisterra de openingstreffer voor de bezoekers.

Na de goal van Sinisterra werd Feyenoord ietsje zwakker. Sébastien Haller zorgde na een minuut of 25 voor de gelijkmaker, na een prachtige loopactie van oud-Feyenoorder Steven Berghuis. Hij ging van held naar schlemiel, want na een paar minuten kon Feyenoord door een fout van hem de 2-1 binnenschieten.

In de 2e helft werd Ajax sterker. Invaller Brian Brobbey kopte eens voorlangs en zo kreeg Ajax nog wat kansen. En uiteindelijk leidde dat tot een doelpunt. In de 78e minuut schoot Dusan Tadic vanaf de zijkant een vrije trap binnen. Een beetje a la Hakim Ziyech tegen Chelsea en Lasse Schöne tegen Real Madrid, zeg maar.

Antony

Even later - in de 86e minuut - zorgde Antony voor de winnende goal. De feestelijke Braziliaan trok zijn shirt uit en juichte als een gek voor de fans in Amsterdam. Toch een feestje voor de Ajacieden! In de allerlaatste minuut kreeg Antony nog wel zijn 2e gele kaar voor theater maken en dus moest hij met rood vertrekken. Voordeel voor hem: door zijn eerdere gele kaart was hij toch al geschorst.