Ajax kan muur van Go Atletico Eagles niet afbreken: 0-0

7 november 2021

Go Ahead Eagles kwam naar Amsterdam met een strijdplan dat leek afgekeken van Atlético Madrid: frustreren, tegenhouden, absorberen. Elke actie gericht op afbreken. Zelf scoren? Boeit niet: als maar de 0 wordt gehouden. Dat lukte: 0-0! Het is de 1e keer dat Go Ahead een resultaat meeneemt uit Amsterdam.


En het moet gezegd worden, de Adelaren voerden die missie met overtuiging uit. Pas in de 65e minuut waagden de gasten uit Deventer zelf hun 1e schotje. Ajax lukte het onderwijl ook niet om heel gevaarlijk te worden: op dat moment wist alleen Dusan Tadic de bal tussen de palen te mikken.

In de 77e minuut was Mister 1-0 vlakbij de 1-0: Davy Klaassen kopte de bal op de linkerpaal van het Deventerse fort. Een paar minuutjes later stuitte invaller Danilo op doelman Warner Hahn. In de 84e minuut was een andere invaller dichtbij: Daramy kopte over.

GAE!
Ja hoor, in de 85e minuut was daar bijna de 0-1 van de gasten. Marc Cardona schoot na een uittrap van Hahn scherp richting het Ajax-doel, maar Remko Pasveer kreeg zijn vingers ertegen.

5 minuten
De 90 minuten zaten erop, 5 extra minuten volgden. De bal vloog vooral door de lucht en ja, da's niet het type voetbal waarin Ajax uitblinkt. Het bleef 0-0. En zo werd Feyenoord ineens de Eredivisieclub met de minste verliespunten!